Katilinės – naujos, o langai – kiauri

2011-09-27, 06:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Iki šildymo sezono pradžios liko nepilnas mėnuo, tačiau dar ne visos Kupiškio rajono mokyklos pasiruošę artėjančiai žiemai. Kai kur statybininkams, montuojantiems biokuru kūrenamus katilus, – pats darbų įkarštis. Tuo metu pro kiaurus langus jau dabar veržiasi šaltis, todėl mokytojai ir vaikai su nerimu laukia didesnio atšalimo.

Salamiesčio ir Alizavos mokyklose – rekonstruojamos šildymo sistemos. Nuspręsta sumontuoti biokuru kūrenamus katilus. Tačiau darbai dar tik įsibėgėja. Blogiausia padėtis Salamiestyje – keliai nepritaikyti atvežti biokuro, klimpsta technika. Malkos laikomos ne po stogu, o lauke. Mediniai, supuvę langai dar nuo sovietmečio nekeisti ir toliau kamšomi popieriais.

„Jei pučia rytų vėjas, mokykloje – tik 12,14,16 laipsnių šilumos“, – sako Salamiesčio pagrindinės mokyklos direktorius Dalius Žvybas.

Sporto salės sienos padengtos pelėsiais, kurių kvapas jaučiamas net klasėse. Pasak mokyklos vadovų, kad būtų šilčiau iš buvusio kolūkio kontoros atvežti ir sumontuoti radiatoriai mažai gelbsti.

„Jau kelinti metai langai užkaišioti tais popieriais ir visokiais kitais dalykais. Šitaip šalta, ir dabar pradėti remontą nuo katilinės – tiesiog juokinga. Vis dėlto pirmiausia reikėjo langus sutvarkyti ir tada pradėti šildyti. Dabar bus šildomas laukas“, – tvirtina Salamiesčio bendruomenės pirmininkė Marytė Baniulienė.

Savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vadovas pakomentuoti bendruomenės pirmininkės išsakytas mintis iš pradžių atsisakė.

„Jeigu su bendruomenės pirmininke šnekėjot – viskas, aš neturiu ką atsakyt. Nenoriu šnekėt, kad klausot tokių...“, – sakė Kupiškio r. savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius.

Vis dėlto atlėgęs pakomentuoti situaciją Salamiestyje sutiko.

„Iki šiol ta mokykla negalėjo pakliūti į jokį projektą, pagal kurį būtų galima pakeisti tuos langus. O ateityje į kitus projektus gal dar paklius. Ten moksleivių skaičius mažas ir į Švietimo ministerijos organizuojamus projektus ji negali pakliūti kaip neperspektyvi mokykla“, – aiškina R. Jocius.

Salamiesčio bendruomenė abejoja, ar neatsitiks taip, kaip Subačiuje, kur gimnazija jau antrą rugsėjį pasitinka nebaigtais rekonstruoti pastatais. Nors šildymo sezonas jau arti, šilumos sistemų rekonstrukcija nebaigta ir Alizavos mokykloje, o Šepetoje atidėta dar vieneriems metams.

Skirmantas Pabedinskas
LTV „Šiandien“, www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24