„Auską“ siūloma išlaikyti valstybės reikmėms

2011-09-22, 06:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ūkio ministras Rimantas Žylius Seimo Audito komitete pristatė Ūkio ministerijos pasiūlymą dėl valstybės įmonės poilsio namų „Baltija“ suskaidymo, kurį artimiausiu metu teiks Vyriausybei svarstyti. 

 Ūkio ministerija siūlo svarstyti galimybę valstybės įmonę poilsio namus „Baltija“ suskaidyti į tris objektus: atskirti poilsio namus „Auska“ ir palikti juos valstybės reprezentacijai, reabilitacijos centrą kartu su viešbučiu „Vyturys“ pasiūlyti perimti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai arba privatizuoti, o viešbutį „Žilvinas“ siūlyti privatizuoti.  
Praėjusią savaitę Vyriausybė pritarė Ūkio ministerijos pateiktam nutarimo projektui dėl poilsio namų „Baltija“ pertvarkos. Projektu buvo siūloma sutikti, kad nuostolingai veikianti valstybės įmonė poilsio namai „Baltija“ būtų pertvarkyta į akcinę bendrovę poilsio namus „Baltija“.  
Tik pertvarkius bendrovę ekspertai vertins, kaip pelningiau parduoti bendrovę – parduodant akcijas ar atskirus objektus.  
Iki 2009 metų poilsio namai „Baltija“ buvo dotuojami Vyriausybės. Vien viešbutis „Auska“ kasmet gaudavo apie 1,1 milijono litų iš valstybės biudžeto. Poilsio namus perdavus Ūkio ministerijai, dotacijų buvo atsisakyta. Vien dėl „Auskos“ išlaikymo įmonė kasmet patirdavo apie 600 000 Lt nuostolių.  
Nepriklausomi vertintojai 2011 m. vasario 14 d. nustatė, kad  valstybei nuosavybės teise priklausančio ir šiuo metu valstybės įmonės poilsio namų „Baltija“ patikėjimo teise valdomo turto rinkos vertė vertinimo dieną buvo 32 236 000 Lt.  
Poilsio namai „Baltija“ patikėjimo teise valdo didžiausią poilsio ir gydymo kompleksą Palangoje, kuriam priklauso dviejų žvaigždučių viešbutis „Vyturys“, trijų žvaigždučių „Žilvinas“, penkių žvaigždučių „Auska“ ir reabilitacijos centras.

www.ukmin.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24