Spausdinti šį puslapį

Mikroautobusų tikrinimai bus tęsiami

2011-09-20, 05:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Mokesčių inspekcija po sėkmingos vieno mėnesio maršrutinių taksi tikrinimo akcijos tokią priežiūrą nusprendė tęsti ir toliau.

Išsiaiškinti nuslėptas sumas suinteresuoti ne tik inspektoriai, bet ir šių vežėjų asociacija. Jos teigimu, neduodami kvitų, vairuotojai kenkia įmonėms, kuriose dirba, todėl rizikuoja tapti bedarbiais.
Apie rugpjūtį vykusį reidą maršrutinių taksi įmonės žinojo iš anksto. Tolimesni akcijos veiksmai, planuojama, vyks iki metų pabaigos, tačiau patikrinimas bus kitoks, nei vykęs vasarą, ir apie jo laiką nebus pranešta.
Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojo Mindaugo Almanto teigimu, įmonės ir toliau stebimos, atidžiai tikrinamosios jų pateiktos deklaracijos.
Maršrutiniai mikroautobusai, anot inspektorių, toliau bus tikrinami ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje.
Per rugpjūčio reidus sostinėje prievaizdų akiratin pateko aštuonios įmonės. Užfiksuota beveik šimtas pažeidimų, pusė iš jų – dėl neišduotų kvitų.
Kad vairuotojai ne visada būna sąžiningi, rodo ir statistika – reido metu kai kurių įmonių apyvarta išaugo keturis kartus.
„Tokios akcijos skatina sąžiningumą tarp vairuotojų. Tai ne tik susiję su mokesčių slėpimu – jeigu vairuotojas neduoda bilietėlio, jis slepia pajamas nuo savininko. Verslininkai suinteresuoti vairuotojų sąžiningumu, nes sąžiningas vairuotojas duoda daug daugiau pelno pačiai įmonei, ne tik valstybei“, – kalbėjo Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prezidentas Saulius Matulionis.
Vasarą Mokesčių inspekcija buvo įspėjusi, kad baus ne tik nesąžiningus vairuotojus, bet ir kvito nereikalaujančius keleivius. Tačiau sankcijos taikytos tik vairuotojams. Bausti keleivių inspektoriai nežada ir šįkart, tačiau primygtinai ragina prašyti kvito. Tuo metu vairuotojai ir vėl baudų neišvengs – šios svyruoja nuo 200 iki 500 šimtų litų.
O apgavystei pasikartojus, baudą esą teks mokėti ir įmonei, kurioje vairuotojas dirba. Jau dabar Vilniuje pinigai išieškomi iš dviejų įmonių. Maršrutinių taksi bendroves vienijančios asociacijos vadovo teigimu, dalis vasarą sukčiavusių vairuotojų – atleisti.

www.lrt.lt,  www.lietuvosvalstybe.com,

Komentuoti