O. Čiukšys atleistas iš darbo IAE

2011-09-14, 16:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį iš pareigų atleistas Ignalinos atominės elektrinės (IAE) korporatyvinių reikalų direktorius Osvaldas Čiukšys. Tai lrt.lt patvirtino IAE komunikacijos vadovė-atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė. Anot jos, O. Čiukšys atleiidžiamas nuo rugsėjo 14 dienos.

„Atleidimo priežastys nurodytos, tačiau plačiau jų nekomentuosime. Jis atleistas už šiurkščius darbo drausmės pažeidimus“, – teigė D. Rimašauskaitė.
Su O. Čiukšiu lrt.lt trečiadienį susisiekti nepavyko, pačiau delfi.lt jis tvirtino šį įmonės vadovybės sprendimą galvojantis skųsti teismui.
Praėjusią savaitę O. Čiukšiui buvo pasiūlyta trauktis iš pareigų pačiam, tačiau šis tvirtino, kad to daryti neketina, nes esą nemato priežasčių.
Balandį O. Čiukšys iš IAE generalinio direktoriaus pareigų netikėtai buvo pažemintas į korporatyvinių reikalų direktoriaus pareigas. Jam pavesta derėtis su svarbiausių atominės uždarymo projektų rangove „Nukem“ ir dėl atominės uždarymo projektų finansavimo perspektyvos.
O. Čiukšys sako, kad prieš jį pradėtas puolimas artėjant lūžiui derybose su Rusijos kapitalo įmone „Nukem“. Mat trejus metus vėluojančiai įvykdyti savo įsipareigojimus „Nukem“ buvo siūloma rugsėjį apsispręsti pasitraukti iš milijardinės vertės projektų uždaromoje atominėje.
Premjeras ir energetikos ministras tokias O. Čiukšio kalbas pavadino politikavimu.
Kaip žinia, 2014–2020 metų periodui Lietuva prašo 3 milijardus litų, EK teigia galėsianti skirti mažiau nei pusę sumos. Jei nepavyks susitarti dėl uždaromos atominės finansavimo, Lietuvą užgrius milijardinės išlaidos.
Praėjusią savaitę iš energetikos viceministro pareigų pasitraukė Romas Švedas. Ministerija teigė, kad tiesiog „toliau vyksta vidinė vadovų rotacija“, o pats viceministras tokio žingsnio nekomentavo. Tačiau kalbama, kad R. Švedui šiuo žingsniu galėjo tekti prisiimti atsakomybę dėl netenkinančio Ignalinos AE uždarymo darbų tempo.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24