„airBaltic“ atšaukia skrydžius

2011-09-14, 05:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Latvių nacionalinį oro vežėją „airBaltic“ slegiant milijoniniams nuostoliams ir netylant kalboms apie bankrotą, jau antrą dieną iš Vilniaus ir Rygos atšaukiama dalis skrydžių.
Lietuvos susisiekimo ministras patvirtina, kad tokiu būdu privatūs „airBaltic“ akcininkai gali siekti perimti kontrolines valstybės akcijas, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Iš Vilniaus oro uosto vien antradienį atšaukti net keli „airBaltic“ reisai. Latvių kompanijos lėktuvai nekyla iš Vilniaus į Rygą, o iš pačios Rygos – ne tik į Vilnių, bet ir į Taliną, Stokholmą, Berlyną, Briuselį. Net ir pačiam Latvijos prezidentui nepavyko suplanuotu laiku grįžti iš Briuselio.
Vilniaus oro uostas praneša neturintis jokių žinių, kodėl latvių nacionalinė aviacijos bendrovė atšaukia skrydžius. Bendrovės atstovai Lietuvoje paaiškinimų taip pat neteikia. Padėties nekomentuoja ir „airBaltic“ administracija Latvijoje.
Bendrovei savavališkai nutraukus dalį skrydžių, Latvijos Susisiekimo ministerija „airBaltic“ veiksmus pavadino kenkėjiškais.
Latvijos spauda skelbia, kad prieš valstybę, kuri turi kontrolinį „airBaltic“ akcijų paketą, privatūs akcininkai, kurių pagrindinis – Bertoltas Flickas, pradėjo atvirą karą. Esą tokiu būdu norima perimti valstybės akcijas. Nors praėjusią savaitę vyriausybė ir pažadėjo mokesčių mokėtojų lėšomis prisidėti prie bendrovės gelbėjimo nuo bankroto.
„Paaiškėjo, kad šiuo metu Berlyne nuo teisėsaugos besislapstantis B. Flickas paslapčiomis pardavė dalį „airBaltic“ akcijų, kurių niekas nebuvo pastebėjęs. Valdžia labai sunerimusi, kad valstybė gali netekti kontrolinio akcijų paketo“, – pasakojo LRT korespondentas Rygoje Arūnas Vaikutis.
Latvijos nacionalinio oro vežėjo, kurį slegia šimtamilijoniniai nuostoliai, veikla ir netylančios kalbos apie bendrovei gresiantį bankrotą Lietuvą sudomino dar vasaros pradžioje. Susisiekimo ministerija kreipėsi į ambasadą Rygoje ir latvių susisiekimo ministeriją dėl tolesnės veiklos, tačiau atsakymų iki šiol nesulaukta.
„Artėjant Latvijos parlamento rinkimams mes matome, kaip verdanti politinė kova pažeidžia pačią įmonę. Dėl to nukenčia ir „airBaltic“ keleiviai. Tas kelias veda į savęs sunaikinimą. Aviakompanijos daroma žala tokia milžiniška, kad klausimas, ar kokia nauja vyriausybė sugebės tą įmonę pakelti ant kojų“, – mano susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.
Vilniaus oro uostas dėl nevykdomų „airBaltic skrydžių didesnių nuostolių, anot ministro, neturėtų patirti. Ir žada pasekti, ar keleiviams bus atlygintos patirtos išlaidos.
Anot ministro, turima neoficialių patikinimų, kad trečiadienį visi „airBaltic“ skrydžiai turėtų vykti.

Kristina Garalevičiūtė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24