Spausdinti šį puslapį

Energetikos ir transporto jungtys - būtina sąlyga ES ekonomikos augimui

2011-09-08, 12:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Vidaus rinkos ir paslaugų Europos komisaru Micheliu Barnier, su kuriuo aptarė vieningos ES rinkos stiprinimą, Europos ekonominę ir finansinę padėtį, pasirengimą deryboms dėl naujosios ES finansinės perspektyvos.

Lietuvos vadovė pabrėžė, jog ES vidaus rinkų integracijos stiprinimas yra tvaraus Europos ekonominio augimo pagrindas. Vieninga rinka yra būtina, siekiant, kad ekonomiškai atsigavusi ES sėkmingai konkuruotų pasaulinėse rinkose.
„Vieninga Europos Sąjungos rinka nefunkcionuos, jei Lietuva ir kitos Baltijos valstybės nebus realiai įjungtos į Europos energetikos, transporto ir kitus tinklus. Tam yra būtina visos ES parama strateginiams energetiniams ir transporto jungčių projektams, numatant jiems tinkamą finansavimą naujoje ES finansinėje perspektyvoje", - teigė šalies vadovė.
Pasak Prezidentės, Lietuva yra aiškiai įvardijusi pagrindines sritis, kurioms turi būti skiriamas didžiausias dėmesys įgyvendinant Vieningos rinkos aktą. Tai energetikos, transporto tinklų bei jungčių įgyvendinimas, bendra profesinių kvalifikacijų pripažinimo sistema, kuri stiprins ES piliečių mobilumą ir jiems padės lengviau rasti darbą kitose ES šalyse, verslo aplinkos gerinimas

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti