Spausdinti šį puslapį

Iš Vilniaus skraidys 4 naujomis kryptimis

2011-09-07, 13:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vengrijos aviakompanija „Wizz Air“ nusprendė plėsti savo bazę tarptautiniame Vilniaus oro uoste ir nuo pavasario atidaryti naujų maršrutų.

Trečiadienį spaudos konferencijoje Susisiekimo ministerijoje „Wizz Air“ komercijos direktorius Gyorgi Abranas pranešė, kad kitų metų gegužę aviakompanija pradės skraidyti iš Vilniaus keturiais naujais maršrutais: į Oslą, Bergeną, Paryžių ir Liverpulį. Taip pat bus pasiūlyta daugiau skrydžių į Londoną ir Eindhoveną.
„Mes džiaugiamės, kad „Wizz Air“ pavyko įsitvirtinti Vilniaus oro uoste ir kompanija ketina tęsti prieš pusmetį pradėtą plėtrą“, – spaudos konferencijoje sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.
Anot Susisiekimo ministerijos pranešimo, ši kompanija labai prisidėjo prie to, kad Vilniaus oro uoste aptarnautų keleivių skaičius pastaruoju metu kas mėnesį auga po 25–30 proc.
„Šiais metais visuose trijuose šalies tarptautiniuose oro uostuose planuojame aptarnauti panašų, o gal net ir didesnį keleivių skaičių nei rekordiniais Lietuvai 2008 m., kai buvo aptarnauta apie 2,5 mln. keleivių“, – sakė ministras.
Nors artėjančio žiemos sezono skrydžių tvarkaraštis dar nėra visiškai aiškus, tačiau preliminarūs rezultatai rodo, jog tiek į Vilnių, tiek į visą Lietuvą bendrai šiemet bus daugiausiai skrydžių krypčių šalies istorijoje.
„Atsigaunant ekonomikai vėl jaučiama didėjanti paklausa, į kurią kompanijos reaguoja atidarydamos naujus maršrutus, didindamos skraidymo dažnį arba siųsdamos talpesnius lėktuvus“, – teigė E. Masiulis.
„Wizz Air“ komercijos direktorius G. Abranas spaudos konferencijoje teigė esąs patenkintas aviakompanijos veikla Vilniuje. Nuo balandžio vidurio iki rugsėjo aštuoniais maršrutais skraidinti 115 tūkst. keleivių.

www.lrt.lt

 

Komentuoti