Spausdinti šį puslapį

Atsistatydino energetikos viceministras R. Švedas

2011-09-06, 12:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Energetikos viceministras Romas Švedas nusprendė trauktis iš pareigų, rašoma antradienį išplatintame ministerijos pranešime. Jame teigiama, kad Energetikos ministerijoje tiesiog „toliau vyksta vidinė vadovų rotacija“. Tačiau LTV „Panoramos“ duomenimis, R. Švedui taip galėjo tekti prisiimti atsakomybę dėl netenkinančio Ignalinos AE uždarymo darbų tempo.

„Panoramos“ žiniomis, iš posto verčiamas ir pagrindinis uždaromos atominės derybininkas Osvaldas Čiukšys.
Anot minsiterijos pranešimo, R. Švedas yra kviečiamas likti visuomeniniu energetikos ministro patarėju.
R. Švedą poste pakeis Energetikos ministerijos Strateginio planavimo ir ES reikalų skyriaus vedėjas Žygimantas Vaičiūnas. Jis bus atsakingas už strateginius energetikos projektus ir ES energetikos politikos formavimą bei įgyvendinimą Lietuvoje.
Taip pat energetikos viceministru paskirtas ministerijos Energijos išteklių, elektros ir šilumos skyriaus vedėjas Kęstutis Žilėnas. Kaip teigiama pranešime spaudai, jis kuruos šilumos sektorių, kuriam ministerija skirs ypatingą dėmesį.
Anot ministerijos, šios pareigybės steigimas nepareikalaus nei papildomų etatų, nei asignavimų iš biudžeto – tai daroma ministerijos vidinių išteklių sąskaita.
Trečiasis viceministras Arvydas Darulis bus atsakingas už atsinaujinančių energetikos išteklių plėtrą, energijos efektyvumą ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procesą.     
Visi trys viceministrai iki užimdami šias pareigas dirbo toje pačioje ministerijoje.  
„Ypatingos svarbos strateginiai projektai reikalauja naujų jėgų ir naujų idėjų, todėl vadovaujančių darbuotojų kaita yra vienas pagrindinių permainų variklių. Šia taisykle vadovaujamės ministerijoje, to reikalaujame ir iš ministerijai pavaldžių įmonių“, – pranešime cituojamas energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Atšauktos O. Čiukšio komandiruotės

Kaip pirmadienį pranešė LTV „Panorama“, Ignalinos atominės elektrinės Korporatyvinių reikalų direktorius Osvaldas Čiukšys įspėjo vadovybę, kad dėl jam nežinomų priežasčių atšauktos visos jo užsienio komandiruotės derybose dėl atominės uždarymo projektų finansavimo perspektyvos.
Kaip žinia, 2014–2020 metų periodui Lietuva prašo 3 milijardus litų, EK teigia galėsianti skirti mažiau nei pusę sumos. Jei nepavyks susitarti dėl uždaromos atominės finansavimo, Lietuvą užgrius milijardinės išlaidos.
„Suorganizuotame susitikime Slovakijos ir Austrijos pareigūnams [planuota] pristatyti savo poziciją, argumentaciją. Organizuoti susitikimai su tais, kurie formuoja poziciją naujos finansinės perspektyvos atžvilgiu. Į tuos susitikimus mano komandiruotės yra atšauktos. [...]
Aš paaiškinimų nesu gavęs, negaliu komentuoti. Nesujaučiu tvirtai, nes gaunu įvairius ultimatyvius pasiūlymus trauktis, kitaip man bus pritaikyti įvairūs straipsniai“, – „Panoramai“ apie esamą situaciją Ignalinos atominės elektrinėje pirmadienį sakė O. Čiukšys.
Tuo metu Ignalinos atominės elektrinės generalinis direktorius Žilvinas Jurškus „Panoramai“ teigė nekomentuosiantis atšauktų O. Čiukšio komandiruočių. Jis taip pat patvirtino asmeniškai nesiūlęs pavaldiniui atsistatydinti. „Panoramos“ klausimo, kas siūlė O. Čiukšiui trauktis, IAE vadovas taip pat nesutiko komentuoti.

www.lrt.lt

Komentuoti