Aplinkos ministerija – prieš socialinio būsto privatizavimą

2011-08-24, 06:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien vienoje iš žiniasklaidos priemonių paskelbta informacija apie Aplinkos ministerijos parengtą dokumentą, „leisiantį išparceliuoti socialinius būstus“, t. y. juos privatizuoti, nuskintų laurus net pasakėtininkų varžytuvėse. Belieka manyti, kad jos autorius minėtąjį dokumentą – Vyriausybės nutarimo projektą – skaitė visiškai užmerktomis akimis ir perpasakojo pagal savo vaizduotę. Antraip iš karto būtų aišku, kad pasisakoma prieš socialinio būsto privatizavimą.

Šį nutarimo projektą Aplinkos ministerija parengė, Vyriausybei gavus Seimo valdybos prašymą pateikti išvadą dėl Seime užregistruoto Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo 12 straipsnio pakeitimo ir papildymo įstatymo projekto, kuriuo siūloma leisti privatizuoti savivaldybės (valstybės) gyvenamąsias patalpas. Vyriausybės nutarimo projekte siūloma nepritarti teikiamoms įstatymo pataisoms ir taip užkirsti kelią galimam savivaldybių būsto fondo išpardavimui.
Jeigu būtų įteisinta nuostata leisti lengvatinėmis sąlygomis privatizuoti savivaldybių gyvenamąsias patalpas, kurios išnuomotos ar kuriomis teisė naudotis suteikta iki 2002 m. gruodžio 31 d., jų nuomininkams (naudotojams) būtų sudarytos sąlygos privatizuoti apie 60 proc. savivaldybių būsto fondo. Todėl labai sumažėtų galimybės aprūpinti socialiniu būstu turinčias į jį teisę šeimas ir asmenis. Be to, siūlymas išskirti grupę savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomininkų, suteikiant jiems teisę privatizuoti nuomojamas gyvenamąsias patalpas, pažeistų kitų savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomininkų, kuriems tokia teisė nesuteikiama, teisėtų lūkesčių principą ir Konstitucijos įtvirtintą visų asmenų lygiateisiškumo principą.
 
www.am.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24