Ledų gamintoja iš Lietuvos įžengė į JAV rinką

2011-08-24, 16:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Bendrovei „Vikeda“ suteiktas identifikavimo numeris ir sertifikatas, leidžiantis įvežti bei parduoti įmonėje gaminamus ledus į Niujorko valstiją (JAV).
Tokio sertifikato iki šiol neturėjo nė viena Baltijos šalių ledų gamybos įmonė, teigiama „Vikeda“ pranešime spaudai.
„Gavus sertifikatą mūsų gaminamiems ledams atsiveria Niujorko valstijos rinka, kuri pagal potencialių vartotojų skaičių ir didžiausia, ir labiausiai koncentruota, – perspektyvą gerai vertina UAB „Vikeda“ generalinė direktorė Jurgita Radzevičė. – Mes įgijome konkurencinį pranašumą prieš kitus užsienio ledų gamintojus, nes ne visi jie turi valstijos sertifikatus.“

Sertifikavimo darbai vyko vienerius metus. Įmonė turėjo įgyvendinti pasterizuoto pieno gaminių kontrolės teisės aktų reikalavimus.
Įgyvendindami projektą bendrovės specialistai pakeitė dalį vamzdynų, armatūros, atliko talpų rekonstrukciją. JAV buvo užsakyti ir sumontuoti būtini įrengimai: greitaeigis aukštos temperatūros ledų mišinių pasterizatorius ir šio proceso valdymo įranga.
„Ši įranga visiškai automatizuoja gamybos procesą, jo metu eliminuojamas žmogiškasis faktorius – galimos operatoriaus klaidos, taip pat ir įrangos gedimai“, – naujos įrangos pranašumus aiškina generalinė direktorė.
Sumontuotos įrangos ir įvykdytų darbų auditą atliko Niujorko valstijos žemės ūkio ir prekybos departamento Pieno pramonės kontrolės skyriaus specialistas. Patikrinimas taip pat atliktas pagrindinę žaliavą – pieną – tiekiančioje Labūnavos žemės ūkio bendrovėje.
Gavus sertifikatą „dadu“ ledais jau pradėta prekiauti Niujorko valstijoje.
UAB „Vikeda“ dabar galės lengviau gauti kitų JAV valstijų prekybos licencijas, nes Niujorko maisto saugos reikalavimai yra griežčiausi.
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24