Jašiūnuose iškilmingai atidarytas modernus pėsčiųjų tiltas per Merkio upę

2011-08-27, 08:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugpjūčio 25 d. Jašiūnuose oficialiai atidarytas ilgai lauktas naujasis pėsčiųjų tiltas per Merkio upę. Susirinkusius į naujo tilto atidarymą svečius savo dainomis pasveikino ir šventinę nuotaiką palaikė dainų ir šokių ansamblis „Znad Marečanki“.
Į iškilmingąjį tilto atidarymą atvyko: Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, savivaldybės vicemeras Andžej Andruškevič, administracijos direktorius Boleslav Daškevič,  Komunalinio skyriaus vedėjas Miroslav Bogdiun, Jašiūnų seniūnijos seniūnė Sofija Griaznova, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Skirmantas Skrinskas, tilto projektuotojų ir statytojų atstovai.


Į susirinkusius svečius bei miestelio gyventojus kreipėsi Šalčininkų rajono savivaldybės meras, kuris padėkojo Lietuvos automobilių kelių direkcijai už investicijas gerinant rajono susisiekimo infrastruktūrą ir pasidžiaugė, kad nuo šiol Jašiūnų miestelio gyventojai galės vaikščioti patogiu, saugiu ir moderniu pėsčiųjų tiltu.
Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas S. Skrinskas, sveikindamas naujojo tilto statytojus bei šeimininkus, pasakė, jog naujasis tiltas sujungė ne tik upės krantus, bet ir žmones, kad tiesdami tiltus, tiesiame vieni kitiems rankas.
Vėliau rajono meras kartu su  Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovu perkirpo simbolinę juostelę ir visiems paskelbė pėsčiųjų tilto per Merkio upę atidarytu. O kad vaikščioti tiltu būtų dar saugiau, jį pašventino Jašiūnų parapijos klebonas Tadeuš Aleksandrovič.
Visi susirinkusieji gavo dovanų atšvaitų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.
Naujasis gelžbetoninių konstrukcijų pėsčiųjų tiltas, jungiantis Krantinės ir Mokyklos gatves, buvo pastatytas vietoj senojo, potvynio pažeisto metalinio tilto. Naujojo tilto statybos, kurios prasidėjo spalio mėnesį, kainavo apie 519 tūkst. litų. Statinį projektavo UAB „Kelvista“, visus statybos darbus atliko AB „Kauno tiltai“. Pėsčiųjų tiltas yra daugiau nei  36 metrų ilgio ir 2,25 metrų pločio. 
www.salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24