Eilės dėl kompensacijų

2011-08-29, 07:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prieš pat rudenį gyventojai suskubo tvarkytis dokumentų dėl kompensacijų už šildymą. Valdininkai sako, kad besidriekiančios eilės – kasmetis reiškinys.
Jie dėl to kaltina sistemą.
Štai Klaipėdoje socialinės paramos skyriuje, norintieji į jį atvykti dėl kompensacijos, priėmimo gali tikėtis tik lapkričio mėnesį.
Klaipėdos socialinės paramos skyriuje norintiems susitvarkyti dokumentus, kad prasidėjus šildymo sezonui mažiau mokėtų už šildymą, eilėse tenka stovėti net po keletą valandų.
Valdininkų besidriekiančios eilės nestebina. Jie sako, kad tokios būna kasmet.
„Taip yra todėl, kad kompensacijos yra skiriamos pagal įstatymą dviems mėnesiams, pensininkams, neįgaliesiems – 6 mėn. Jeigu ir susitvarkytų gegužės mėnesį, po dviejų mėnesių vėl turėtų ateiti tvarkyti dokumentų. Tokia sistema yra“, – aiškina Klaipėdos savivaldybės atstovė Rima Beinoraviečienė.
Kita bėda, pasak savivaldybės atstovės, kad užsiregistravę telefonu ar internetu žmonės vis tiek atėję stovi eilėje. Anksčiau patekę pas specialistą neišsibraukia iš sąrašo.
Valdininkai pripažįsta, kad vasarą papildomai priėmus specialistų, eilės gerokai sumažėtų, o gal ir visai išnyktų.
„Būtent sezoniniam darbui, 2–3 mėnesiams, tai išspręstų problemą. Bet problema yra pinigai, finansavimas, apmokymas šitų specialistų, nes yra didelis krūvis specialistams. Atėjęs naujas žmogus turi atsisėsti ir dirbti, o jį dar reikia apmokyti“, – sako I. Beinoravičienė.
Kompensacijų už šilumą kasmet kreipiasi vis daugiau gyventojų. Vien Klaipėdoje pernai tokių kompensacijų prašė 16 tūkstančių klaipėdiečių, o šiemet jau rugpjūčio pirmą dieną buvo 15 tūkstančių tokių asmenų.
Marija Gabrienė
LTV „Panorama“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24