Į Visagino AE investuoti panoro dvi bendrovės

2011-06-01, 14:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

ministro_foto

Arvydas Sekmokas/enmin.lt nuotr.

Į Visagino AE investuoti panoro Japonijos bei JAV bendrovės „Hitachi GE Nuclear Energy“ ir Westinghouse Electric Company“.

Anot energetikos ministro, geriausią pasiūlymą pateikusį dalyvį ketinama atrinkti dar šią vasarą.

„Gauti pasiūlymai iš tarptautinių, pripažintų branduolinės energetikos bendrovių yra ne tik svarbus žingsnis link Visagino AE statybos, bet taip pat ir patvirtinimas, kad visam Baltijos regionui aktualus projektas yra gerai parengtas“, – pranešime spaudai cituojamas energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Anot ministro, gautus dokumentus Koncesijos komisija vertins kartu su Visagino AE projekto regioninių partnerių – Estijos, Latvijos ir Lenkijos atstovais, bus vykdomos konsultacijos su Europos Komisija, dar šį mėnesį bendrovių atstovai tiesiogiai pristatys pasiūlymus.

„Įvertinus gautus dokumentus, dar šią vasarą planuojama atrinkti geriausią pasiūlymą pateikusį dalyvį. Toliau bus rengiama ir su juo derinama koncesijos sutartis,“ – pranešė A. Sekmokas.

Interesą dalyvauti Visagino AE projekte taip pat išreiškė ir kitos kompanijos, turinčios patirtį branduolinės energetikos srityje.

Planuojama, kad Visagino AE statybos darbai prasidės 2014 metais, o elektros energiją elektrinė pradės gaminti nuo 2020-ųjų.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24