Spausdinti šį puslapį

Paskelbtas Kalvarijų turgavietės nuomos konkursas

2011-06-01, 12:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

FrISTfrM

Sostinės savivaldybė birželio 1 d. paskelbė Vilniaus Kalvarijų turgavietės nuomos konkursą.

Paraiškų konkursui laukiama iki rugsėjo 5 dienos, pranešė savivaldybė. Konkurso sąlygas gegužės 18 dieną patvirtino Vilniaus miesto taryba.

Planuojama, kad konkurso nugalėtojas per trejus metus rekonstruos turgavietę, investuodamas ne mažiau kaip 25 mln. litų, bei visą nuomos laikotarpį kasmet mokės mažiausiai 1 mln. litų nuomos mokestį. Turgavietė turės būti atnaujinta etapais, kad ji nebūtų visai uždaryta ir joje nuolat vyktų prekyba.

Vilniaus tarybos patvirtintos konkurso sąlygos yra palankesnės prekeiviams, nei jos buvo praėjusių metų vasarą skelbtame konkurse. Jose numatyta, kad sutartys su nuolatiniais prekeiviais lauke, privačiais kioskų savininkais ir patalpų nuomininkais ar subnuomininkais bus sudaromos dabar galiojančiomis sąlygomis - nedidinant nuomos kainų, ir galios ne trumpiau kaip 1 metus su galimybe pratęsti jas dar metams.

Sąlygos garantuoja, kad po rekonstrukcijos skirstant prekybos vietas, nuolatiniams Kalvarijų turgavietės prekeiviams bus teikiama pirmenybė prekiauti.

Be to, ne mažiau kaip pusė turgavietės prekybos vietų pastatuose ir 30 proc. likusioje teritorijoje turės būti skiriama smulkiesiems prekeiviams, o po turgavietės rekonstrukcijos nuomininkas privalės išlaikyti ne mažiau kaip 2 tūkst. prekybos vietų skaičių.

Pernai rudenį skelbtu Kalvarijų turgaus konkursu susidomėjo 16 įmonių, tačiau negauta nė vieno pasiūlymo. Privačiam investuotojui išnuomoti turgavietę ketinta 25 metams, tačiau politikai klausimą dėl Kalvarijų turgavietės ateities paliko naujos kadencijos savivaldybės tarybai.

Komentuoti