Pabrango kelionė traukiniu maršrutu Vilnius–Kaunas

2011-06-03, 16:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

traukinys

„Lietuvos geležinkeliai“ tikina, kad kainos nėra pakeltos, o tik sugrąžintos į buvusį lygį/blog.lrytas.lt nuotr.

Pakilo bilieto kaina traukinio maršrutu Vilnius–Kaunas. Trečia klase vietoj 15 Lt teks mokėti 16,30 Lt, antra – vietoj 17 Lt bilietas kainuos 18 Lt.

„Lietuvos geležinkeliai“ tikina, kad kainos nėra pakeltos, o tik sugrąžintos į buvusį lygį. Visai neseniai bilieto kainą kilstelėjusi ir Kauno autobusų kompanija „Kautra“ žada kurį laiką kainų nebekelti.

„Kainos nėra padidėjusios, jos yra atstatytos į buvusį lygį. Kai buvo remontuojamas Kauno tunelis, netekome pakankamai daug keleivių. 2008-aisiais uždarėme tunelį ir po to keleivių sumažėjo 10 proc. Turbūt nepatogu žmonėms buvo važiuoti iki Pravieniškių stotelės ir nepasiekti Kauno geležinkelio stoties“, – interneto portalui lrt.lt sakė AB „Lietuvos geležinkeliai“ Bendrojo skyriaus specialistas Vidmantas Gudas.

2009-ųjų lapkritį buvo baigtas jau remontuoti Kauno tunelis ir, norint susigrąžinti prarastus keleivius, tąsyk buvo sumažintos kelionės kainos, o dabar jos atstatytos.

Trečia klase kainos buvo sumažintos 8 proc. – iš 16,30 Lt į 15 Lt, antra klase 16 proc. – nuo 22,20 Lt į 17 Lt. Dabar, atsistačius įprastiniam keleivių srautui ir nuo gegužės 29 d. įsigaliojus naujam tvarkaraščiui, trečia klase kelionė kainuos nebe 15 Lt, o 16,30 Lt. Važiuojantiems antrąja klase kainos pakeltos 6 proc. – iš 17 į 18 Lt.

„Tokios kainos turėtų nusistovėti ir, svarbiausia, kitų maršrutų [bilietų kainų] didinti visiškai neplanuojama. Vilnius–Kaunas vienintelis [pabrangęs] maršrutas“, – patikino V. Gudas.

Tuo metu „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas lrt.lt sakė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ pasekė jų pavyzdžiu – šie balandžio pradžioje kainą maršrutu Kaunas–Vilnius taip pat kilstelėjo vienu litu.

Anot L. Skardžiuko, kainos autobusais nebuvo keltos jau dvejus metus, tačiau esą kainos kilstelėjimas nepadengė išaugusių kaštų. „Tikimės, kad [bilieto kainos pakėlimas vienu litu] neiššauks reakcijos“, – vylėsi L. Skardžiukas.

Kelionė autobusu Kaunas–Vilnius anksčiau kainavo 19 Lt, nuo balandžio pradžios kainuoja 20 lt.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24