Pavojinga bakterijos atmaina rasta ant agurkų likučių

2011-06-09, 09:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
5789935lPirmąkart ant daržovių Vokietijoje rastas ieškomas E.coli bakterijų tipas – būtent tas, kuriuo yra užsikrėtę apie 2 tūkst. vokiečių.
Vienos šia infekcija sergančios šeimos iš Magdeburgo šiukšlių konteineryje buvo užsilikęs 2 savaičių senumo agurko galelis, ant kurio ekspertai aptiko šią pavojingą bakteriją.

Nors tai yra įrodymas, jog greičiausiai šios bakterijos žmones iš tikrųjų užkrėtė per daržoves, šio infekcijos protrūkio Vokietijoje tikrai nesukėlė vienas agurkas.
Tad vokiečių specialistai su Europos Sąjungos pareigūnų pagalba ir toliau tęsia tyrimą ir bando nustatyti infekcijos židinį.
Tuo metu Vokietijos tarnyboms vis dar neatšaukus raginimo nevartoti termiškai neapdorotų daržovių, ypač agurkų, salotų, pomidorų bei daigų, prekyba daržovėmis šalyje beveik sustojo.
Ūkininkai reikalauja žalos atlyginimo. Be Europos Sąjungos žadėtų 210 milijonų eurų kompensacijos Europos ūkininkams, Vokietijos vadovybė diskutuoja apie papildomą finansinę pagalbą savo šalies žemdirbiams.
Apie finansines problemas paskelbė ir Šiaurės Vokietijos ligoninės, kuriose gydoma daugiausiai infekuotų pacientų. Vien sunkia infekcijos forma sergančiųjų yra beveik 700, kiekvieno iš jų gydymas kainuoja apie 20 tūkst. eurų. Ligoninių finansiniuose planuose nėra numatytos išlaidos katastrofų ar emidemijų atveju, tačiau federacinių žemių vadovybė pažadėjo pasirūpinti jų padengimu.
Pavojinga žarnyno infekcija Vokietijoje jau nusinešė 26 žmonių gyvybes.

Vida Kaluza
Lietuvos radijas

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24