Spausdinti šį puslapį

Baigiamas kiaulių naikinimas klasikinio kiaulių maro židinyje UAB „Beržų kompleksas“ Jonavos rajone, Šilų kaime

2011-06-08, 10:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
sviniiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Jonavos rajone UAB “Beržų kompleksas” Šilų kaime esančioje fermoje, kurioje pasireiškė klasikinis kiaulių maras, vakar sunaikinta dar apie 3000 kiaulių. Planuojama šiandien pabaigti kiaulių naikinimą Šilų kaime.
Toliau tęsiami kiaulių naikinimo darbai dar dviejose UAB „Beržų kompleksas“ fermose Praulių ir Blauzdžių kaimuose. Iš viso nuo klasikinio kiaulių maro pasireiškimo (2011 m. birželio 1 d.) iki šios dienos sunaikinta apie 15 tūkst. kiaulių.
Ir toliau vykdoma kiaulių ūkių stebėsena visoje Lietuvoje. Paimta virš 3 tūkst. kiaulių kraujo mėginių kiaulių laikymo vietose, iš kurių buvo vykdoma prekyba kiaulėmis. Visi mėginiai tiriami Nacionaliniame maisto ir veterinarinės rizikos vertinimo institute, naujų židinių nenustatyta.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ragina kiaulių laikytojus sugriežtinti biosaugos priemones kiaulių laikymo vietose, vengti pašalinių asmenų lankymosi ūkiuose, stebėti laikomų kiaulių klinikinę būklę ir esant nors menkiausiam įtarimui nedelsiant kreiptis į teritorinę maisto ir veterinarinę tarnybą.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija

Komentuoti