Su savivaldybėmis tartasi dėl naujos bendradarbiavimo sutarties bei Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos modernizavimo

2011-06-10, 09:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

ievhrj1875Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje pasitarimo su savivaldybių atstovais metu buvo aptartos bendradarbiavimo tarp savivaldybių ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos naujos bendradarbiavimo sutarties, teikiant socialinę paramą, gairės.
Buvo pristatyti ir aptarti 2 ministerijos inicijuoti Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS) modernizavimo projektai.


Pirmasis projektas „Elektroninių paslaugų sukūrimas socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje“ (eSPIS) skirtas pritaikyti SPIS elektroninių socialinių paslaugų teikimui.
Šiuo metu teikiama apie 100 įvairių 2 brandos lygio elektroninių paslaugų, o įdiegus naujoves, 26 iš jų pasieks 3-4 brandos lygį. Tai reiškia, kad norint pateikti prašymą skirti socialinę paramą nereikės pildyti jo ranka ir pristatyti į savivaldybę, o bus galima užpildyti jį kompiuteryje (namuose, viešuose interneto prieigos taškuose, viešosiose bibliotekose) ir internetu nusiųsti savivaldybei. Pareiškėjui reikės tik autorizuotis eValdžios portale ir užpildyti prašymą. Tai taupys laiką ir mažins klaidų atsiradimo tikimybę, - žmogui iškart bus pateikiamas iš dalies užpildyta prašymo forma, kurioje atsispindės institucijų turimi reikiami duomenys, kurie automatizuotu būdu bus gaunami iš Lietuvos darbo biržos, „Sodros“, „Regitros“, Gyventojų registro, Adresų registro ir kitų įstaigų.
Tai bus palengvinimas ir savivaldybių darbuotojams, kadangi nebereikės perrašinėti duomenų iš interesantų pateikiamų prašymų, rinkti reikiamus duomenis iš informacinių sistemų. Prašymo vykdymo eigą asmuo matys eValdžios portale.
Savivaldybių, seniūnijų, kitų įstaigų darbuotojai bus apmokomi, kaip dirbti su atnaujinta sistema.
Projektas bus įgyvendintas 2013 metų balandžio mėnesį.
Antrojo projekto „Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos duomenų vitrinų modulio sukūrimas ir įdiegimas“ įgyvendinimo metu iki 2012 metų gegužės mėnesio bus sukurtas SPIS modulis, kuris leis visiems suinteresuotiems (valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojams, mokslininkams, piliečiams) internetu patogiai ir operatyviai gauti statistinę informaciją apie savivaldybių suteiktą socialinę paramą.

socmin.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24