Lietuva dalyvaus „EXPO 2015“ Milane

2011-06-13, 14:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

logoExpo2015Vyriausybė pasitarime nusprendė, kad Lietuva dalyvaus pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ Milane.
Pasaulinė paroda „EXPO 2015“ po ilgesnės pertraukos vėl vyks Europoje. Teisę surengti pasaulinę parodą iškovojusi Italija tikisi, kad parodoje dalyvaus mažiausiai 130 pasaulio valstybių ir ją aplankys daugiau kaip 20 milijonų žmonių, iš kurių net 30 procentų bus atvykę iš kitų Europos ir pasaulio valstybių, teigiama Vyriausybės pranešime.


Planuojama, kad per 6 parodos mėnesius Lietuvos paviljoną aplankys 2-3 milijonai svečių, kuriems bus pristatomi lietuviški maisto produktai. Parodos metu tikimasi lietuviškos produkcijos parduoti už kelis milijonus litų. Lietuvos dalyvavimas parodoje Milane taip pat leis pristatyti Lietuvos turizmo, investavimo ir eksporto galimybes, ekonomikos ir mokslo laimėjimus, šalies kultūrą, padės stiprinti dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius.
Pagrindinė šios parodos tema – planetos mityba, gyvenimo energija – itin aktuali savitas kulinarines tradicijas turinčiai ir tautinį paveldą puoselėjančiai, natūralius ir aukštos kokybės maisto produktus eksportuojančiai bei naujų rinkų nuolat ieškančiai mūsų šaliai.
Už šalies pasirengimą dalyvavimui šioje parodoje atsakingos didelę Lietuvos atstovavimo pasaulinėse parodose patirtį turinčios Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijos.
Dalyvavimas parodoje šalies biudžetui galėtų atsieiti beveik 14 mln. litų.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24