Energetinė regiono nepriklausomybė - bendras Lietuvos ir Švedijos siekis

2011-06-30, 12:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2011-06-30_svedijos_energetikos_ministre_img_1881Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Švedijos Energetikos ir ūkio ministrę Maud Olofsson, dalyvaujančią Vilniuje vykstančioje aukšto lygio konferencijoje „Moterys demokratijos stiprintojos: gerosios praktikos pavydžiai".
Dvišalio susitikimo metu aptarti energetinio saugumo klausimai, Lietuvos - Švedijos elektros tilto „NordBalt" darbai, suskystintų dujų terminalo Lietuvoje statyba bei glaudesnio bendradarbiavimo Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) rėmuose galimybės.

Prezidentė ir Švedijos ministrė sutarė intensyviau bendradarbiauti siekiant, kad visi su energetiniu saugumu susiję ES priimti sprendimai būtų laiku įgyvendinti ir svarbiausiems projektams būtų užtikrintas tinkamas finansavimas.„Elektros tiltas su Švedija integruos Baltijos elektros tinklus į Šiaurės šalių elektros rinką ir užtikrins šalies ir regiono energetinę nepriklausomybę ir saugumą. Lietuvos ir Švedijos elektros jungtis prisidės ir prie ES vidaus rinkos be „energijos salų" sukūrimo, todėl Lietuvos energetiniai projektai neabejotinai reikšmingi ir visai Europai", - teigė Prezidentė.
Prezidentė padėkojo Švedijai už nuoseklią paramą Lietuvai siekiant energetinės nepriklausomybės, o Švedijos ministrė pažadėjo ir toliau remti Lietuvą svarbiausiais klausimais: užtikrinant Lietuvos kaimynystėje statomų atominių elektrinių saugumą bei greitą elektros ir dujų jungčių su Lenkija įgyvendinimą.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24