Vilniuje investuoja tarptautinis viešbučių tinklas „CHOICE HOTELS“

2011-06-30, 09:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

AAZ_8254 Į Naujamiestyje pradėtą statyti viešbutį investuoja „Nordic Choice Hotels“. Naujasis viešbutis, kuris iškils Mindaugo gatvėje, turės 200 ekonominės klasės kambarių, o bendra projekto vertė siekia apie 30 mln. Lt, iš kurių apie 25 proc. finansuojama iš ES struktūrinių fondų.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau viešbučiai grįžta į Vilnių, - spaudos ir investuotojų susitikime sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas. - Krizės laikotarpiu buvo keletas viešbučių, kurie virto gyvenamaisiais butais, bet tas laikas jau praeityje.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nuo kitų bus sumažintas nekilnojamojo turto mokesčio tarifas apgyvendinimo ir maitinimo paskirties objektams. Vietoj 0.8 proc. jis bus 0.5 proc. nuo pastato mokestinės vertės. Tikimės, kad tai bus paskata, kuri padės atpirkti investicijas. Beje, šiuo metu kalbamės ir su kitais investuoti Vilniuje suinteresuotais viešbučiais.”
Statybos darbai prasidėjo 2011 m. birželį, o pirmą klientą planuojama priimti iki 2012 m. pabaigos. Viešbutis yra pirmasis naujo mišrios paskirties kvartalo Mindaugo gatvėje plėtros etapas. Užsienio investuotojai neapsiribos viešbučio plėtra, šalia jo bus vystomas gyvenamųjų ir komercinių pastatų kompleksas, kurio bendras plotas bus daugiau nei 18 tūkst. kv.m, o bendra investicijų suma sieks apie 50 mln. Lt. Visą mišrios paskirties nekilnojamojo turto projektą numatoma įgyvendinti per artimiausius 5 metus.
„Investuototojai įsitikinę, kad Naujaimiesčio kvartalas turi daug neišnaudoto potencialo: patogi inžinerinė ir socialinė infrastruktūra, besikuriančios jaunos aktyvios bendruomenės, kurios siekia šią Vilniaus dalį atgaivinti ir padaryti sostinės kultūros centru“, - sako bendrovės „Selvaag LT“ generalinis direktorius Egidijus Damulis.
„Nordic Choice Hotels“ pagal „Choice Hotels International“ pagrindinę franšizės sutartį, šiuo metu valdo 170 viešbučių Skandinavijos ir Baltijos šalyse „Comfort“, „Quality“ ir „Clarion“ pavadinimais. „Choice Hotels Iternational“, kuriai priklauso daugiau nei 6 tūkst. viešbučių 35 šalyse, remiatis „MKG Hospitality“ viešbučių pasaulinių tinklų 2011 m. reitingu, užima šeštą vietą tarp dešimties didžiausių pasaulyje, tarp kurių „Intercontinental Hotels Group“, „Hilton Worldwilde“, „Marriott International“, „Accor“ ir kt.

vilnius.lt


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24