Užsienio investicijų ateitis Lietuvoje dar nėra giedra

2011-07-05, 07:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Uzsienio-investicijos-Lietuvoje-geidziamos-ar-skriaudziamos_img_newsarticle560

valstietis.lt nuotr.

Pernykštį investicijų derlių papuošus stambiems užsienio investuotojams „Barclays“, IBM, o šiemet ir „Western UNION“, ūkio ministras sako, kad būtent šie sektoriai ir ateityje bus stipriausi kviečiant užsienio kompanijas į Lietuvą. Tačiau ekspertai perspėja, kad būtina taisyti įstatymų bazę, o naujai valdžiai, dr. dr. Nerijaus Pačėsos žodžiais, nustoti šluoti nauja šluota.
Pernai vieną didžiausių įmonių „Fermentą“ nusipirkusi amerikiečių bendrovė teigia į Lietuvos rinką atėjusi būtent dėl inovacijų bei kvalifikuotų darbuotojų. Ir anot kompanijos, ketvirčio milijardo dolerių pirkinys, beje vienas didžiausių šalies verslo istorijoje, tikrai pasiteisino.


„Lietuva labai patraukli investuotojams, ypač dėl labai stiprios švietimo sistemos ir dėl stiprios darbo etikos. Universitetuose tikrai koncentruojamasi į inovacijas. Tai yra labai svarbu mūsų užsakovams ir plėtojant naujas technologijas“, – teigia „Thermo Fisher Scientific“ viceprezidentas Alanas Malusas.
Lietuvis verslininkas Ilja Laursas, didžiausios pasaulyje mobiliųjų programų ir žaidimų portalo įkūrėjas, pastebi, kad nuo to, kaip seksis atėjusiems stambiems užsienio verslininkams, priklausys visos būsimos užsienio investicijos.
„Nuo to, ar jos liks čia, ar jos liks patekintos ar toliau komunikuos, kad joms gerai sekasi Lietuvoje, kad Lietuva priėmė, jiems sekasi, manyčiau, priklausys ir tolimesnių bei didesnių investicijų atėjimas“, – pirmadienį sakė „GetJar“ vadovas I. Laursas.
Ekspertai perspėja, kad norint pastovių injekcijų iš užsienio, būtina ilgalaikė kelių dešimtmečių šalies ūkio strategija. Ir sutarimas, kad dabartinės valdžios aktyvią investicijų politiką tęs ir būsimos valdžios.
„Lietuvoje nauja valdžia nauja šluota šluoja. Kas paneigs galimybę, kad po naujų rinkimų mes neturėsime naujos valdžios, kuri kurs naują strategiją Lietuvai. Valstybė negali kas 4 metai blaškytis ieškodama savo kelio“, – ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Nerijus Pačėsa.
Pasak eksperto, pritraukiant investicijų taip pat būtina įveikti korupciją, užtikrinti žmonių socialines garantijas ir sustabdyti protų nutekėjimą.
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24