Vis dažniau skolų už šildymą tenka reikalauti teismuose

2011-07-03, 06:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1239191270sildymasPer žiemą už šildymą įsiskolinę gyventojai skolas stengiasi grąžinti vasarą. Tačiau ne vienam iš jų tenka ir bylinėtis – dėl skolų kai kurie šilumos tiekėjai kasdien surašo po kelis ieškinius. Šilumos tiekėjų teigimu, gal ieškinių nebūtų tiek daug, jei žmonės už šildymą mokėtų visus metus, praneša LTV „Panorama“.
Per praėjusius metus šilumą miestiečiams tiekiančios „Kauno energijos“ teisininkai surašė daugiau kaip 500 ieškinių teismui dėl skolų už šildymą, o pirmą šių metų pusmetį – jau pusketvirto šimto.


Už šilumą skolingi kauniečiai Kauno miesto apylinkės teismo duris varsto vos ne kasdien. o „Kauno energija“ svarsto, kad reikėtų prisiimti daugiau darbuotojų ieškiniams rašyti.
„Kauno energijos“ atstovai tikina, kad į teismą kreipiasi kraštutiniu atveju, kai skolininkai piktybiškai nemoka, o skolų išieškoti nepavyksta ir tuo užsiimančioms bendrovėms. Jos šiuo metu iš kauniečių mėgina išieškoti apie 26 milijonus litų.
„ Kalbant apie skolą už praėjusius matus, sakyčiau, kauniečiai gana gerai mokėjo ir tiktai keletas procentų vartotojų liko įsiskolinę. Per pernai metus, pateikus tuos 530 ieškinių, susidarė maždaug 5 mln. litų suma“, – teigė „Kauno energijos“ atstovas spaudai Ūdrys Staselka.
Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenimis, už šildymą pernai buvo skolingas maždaug kas šeštas vartotojas. Vasarą dauguma gyventojų skolas bando išsimokėti.
„Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos šalis, kurioje gyventojų pageidavimu nustatyta, kad už šilumą mokama tik šildymo sezono metu. Tuo metu visose kitose valstybėse tie mokėjimai yra išdėstomi per visus metus“, – teigia Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.
„Kauno energijos“ atstovai sako beveik neabejojantys, kad brangstant dujoms, tad ir šildymui, po kitos žiemos skolininkų bus dar daugiau.
Jūratė Anilionytė, Monika Petrulienė
LTV „Panorama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24