A.Zuokas Paryžiuje ir Strasbūre domisi viešojo transporto sistema

2011-07-05, 11:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

strasburas Vilniaus meras Artūras Zuokas pirmojo oficialaus vizito išvyko į Paryžių ir Strasbūrą, kur susitiko su Strasbūro meru Roland Ries, domėjosi visuomeninio transporto sistema, viešojo transporto informaciniais stendais.

„Paryžiuje ir Strasbūre veikia patogios ir saugios miesto dviračių nuomos sistemos. Šie dviračiai kaip įmanoma labiau apsaugoti nuo vagysčių: pavogti ar sugadinti praktiškai neįmanoma, reikėtų bent penkių vyrų norint pasisavinti dviratį. Su Strasbūro meru aptarėme modernias transporto alternatyvas, dviračių nuomos sistemas. Vilniui reikia tik geriausių sprendimų, todėl, pasinaudodami Strasbūro vadovo ir specialistų konsultacijomis, Prancūzijoje įgyvendintas idėjas netrukus perkelsime ir į Vilnių“, - įspūdžius pasakoja A. Zuokas.

Prancūzijos sostinėje yra apie 22 tūkst. nuomojamų dviračių. Įdiegus sistemą vandalai sunaikino tik apie 5 procentus dviračių, dabar šis skaičius sumažėjo iki mažiau kaip 0,5 procento.

Šiandien A.Zuokas susitinka su Strasbūro vicemerais, su kuriais detaliau aptars miesto viešojo transporto sistemą.

Vilniaus ir Strasbūro merai deklaraciją pasirašė 2003 m., nuo tada abu miestai kasmet organizuoja kultūrinius mainus, bendradarbiauja kitose srityse.

Irma Juškėnaitė
Mero patarėja ryšiams su visuomene

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24