Seimo nariui už kiekvieną praleistą posėdį siūloma mažinti algą po 5 proc.

2013-05-22, 13:10
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam Seimo posėdžiuose, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimai dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimą siūloma mažinti po 5 procentus už kiekvieną praleistą posėdį.

Tokiai nuostatai trečiadienį pritarė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, apsvarstęs du Seimo narių pateiktus Seimo statuto pakeitimo ir papildymo projektus.

Seimo komitetas taip pat siūlo drausminti komitetų ir komisijų posėdžius praleidinėjančius politikus.

Siūloma įteisinti, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam iš anksto paskelbtuose Seimo komiteto, komisijos, kurių narys jis yra, posėdžiuose, to mėnesio atlyginimas mažinamas po 5 procentus už kiekvieną praleistą posėdį.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto siūlomi Seimo statuto pakeitimai artimiausiu metu bus svarstomi Seimo plenariniame posėdyje.

Seimo statutas bei atskiri jo straipsniai gali būti keičiami didesne kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

Šiuo metu Seimo statute nustatyta, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimas ieško būdų, kaip sudrausminti posėdžių nelankančius parlamentarus. Gegužės 9 d. po pateikimo Seimo nariai pritarė Seimo vicepirmininkų Irenos Degutienės ir Petro Auštrevičiaus pateiktoms statuto pataisoms, kuriose už "pravaikštas" siūloma nurėžti algas tautos atstovams.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė I. Degutienė Seimo statuto pataisų projekte siūlė įteisinti, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam visuose Seimo posėdžiuose, nebūtų mokamas to mėnesio atlyginimas ir lėšos su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms apmokėti. Tokį sprendimą galėtų priimti Seimo valdyba, remdamasi Etikos ir procedūrų komisijos išvada.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys P. Auštrevičius siūlė Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam dviejuose Seimo posėdžiuose, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimą mažinti proporcingai nedalyvautų posėdžių skaičiui.

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas ragino kolegas susirūpinti ne tik dėl plenarinių, bet ir dėl komitetų ir komisijų posėdžių nelankymo, nes tai visai nereglamentuojama.

www.l24.lt

 

Komentarai  

 
#3 GRETA 2013-05-22 15:57
Visiškai teisingai, palaikau ir pritariu!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 Vilnietė 2013-05-22 15:09
Pritariu
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 pritariu 2013-05-22 14:15
Teisingai. Ir dar kazka jiems nukirpti tomis zirklemis, kurias ta grazi panele turi rankoje.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24