Ukmergėje kyla taksi paslaugos kainos

2011-07-17, 06:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

07-15-1_straipsnio_nuotr

ukzinios.lt nuotr.

Dau­gu­ma Uk­mer­gės tak­sis­tų ke­ti­na pa­kel­ti sa­vo pa­slau­gų kai­nas. Dėl ne­men­kos kon­ku­ren­ci­jos tak­si pa­slau­gos mū­sų mies­te ne­bran­go jau daug me­tų. At­virkš­čiai – nuo šio pa­va­sa­rio jos tik at­pi­go.
Nu­va­žiuo­ti nuo vie­no iki ki­to Uk­mer­gės pa­kraš­čio lig šiol bu­vo ga­li­ma už 4–5 li­tus. Tik į so­dų ben­dri­jas ir Pa­ši­lę ima­mas di­des­nis mo­kes­tis. 21 me­tus tak­sis­tu dir­ban­tis įmo­nės „Du­tu­kas“ va­do­vas Vy­tau­tas Ška­daus­kas sa­ko, kad to­kia kai­na nu­si­sto­vė­ju­si jau 15 me­tų. Vi­si ži­no­me, kas įvy­ko per tą lai­ką – de­ga­lai pa­bran­go dau­giau nei dvi­gu­bai, au­to­mo­bi­lių de­ta­lės – taip pat.


„O juk dar­bas – su­dė­tin­gas: ir nak­ti­mis, ir šven­čių die­no­mis“, – sa­ko vy­ras. „Du­tu­ke“ šiuo me­tu dir­ba 17 tak­sis­tų.
Pa­si­do­mė­jus apie ga­li­mą kai­nų di­di­ni­mą, tai pa­tvir­ti­no ir UAB „Ro­ka­ta“ va­do­vas Ro­ber­tas Ta­ma­šaus­kas. Jo va­do­vau­ja­mo­je įmo­nė­je – dau­giau nei 20 vai­ruo­to­jų. Pa­va­sa­rį įsi­gi­ju­si ban­kru­tuo­jan­čios „Vyt­ne­ros“ ak­ci­jas, ši tak­si fir­ma li­tu su­ma­ži­no pa­slau­gos kai­nas iki ke­tu­rių li­tų ir taip įsi­tvir­ti­no rin­ko­je, už­im­da­ma ly­de­riau­jan­čias po­zi­ci­jas.
Šiuo me­tu ra­jo­ne tak­si pa­slau­gas tei­kia ir dar dvi ma­žes­nės įmo­nės – „Ar­de­ta“ tu­ri 5 au­to­mo­bi­lius. Jos di­rek­to­rius Pra­nas Jeg­lins­kas ti­ki­na, kad kai­nas taip pat kels.
Po vie­nu skė­čiu yra su­si­bū­rę ir dar pen­ki vie­nu te­le­fo­nu kvie­čia­mi, sa­ve ve­te­ra­nais va­di­nan­tys Uk­mer­gės tak­sis­tai. Jei kai­nas kels ki­ti, tvir­ti­no – ne­be­si­pi­gins ir jie.
Vi­si kal­bin­ti vy­rai ti­ki­no, kad Uk­mer­gė­je tak­si pa­slau­gos net ir kiek pa­bran­gu­sios te­be­liks vie­nos pi­giau­sių, ly­gi­nant su ki­tais ra­jo­nais. An­tai Kė­dai­niuo­se ir Ute­no­je mies­to ri­bo­se tak­si va­žiuo­ti kai­nuo­ja 7 li­tus, o dau­ge­ly­je ap­lin­ki­nių ra­jo­nų kai­na pri­klau­so nuo skai­tik­lio rodmenų ir yra tik­rai bran­ges­nė.
Tak­sis­tai pa­ste­bi, kad la­biau­siai klien­tų pa­dau­gė­ja tuo­met, kai at­ei­na pa­šal­pų mo­kė­ji­mo me­tas. Pa­ros me­tu dau­giau­siai klien­tų – ry­te ir po dar­bo. Vi­sa­da pa­kan­ka­mai – per di­dži­ą­sias šven­tes.
Į kai ku­rias di­des­nes dar­bo­vie­tes, ypač ten, kur dir­ba­ma pa­mai­no­mis, ne­ma­žai uk­mer­giš­kių dar­ban va­žiuo­ja tak­si, pra­si­dė­jus moks­lo me­tams šia pa­slau­ga mie­lai nau­do­ja­si mo­ki­niai ar dar­že­li­nu­kų bei pra­di­nu­kų tė­vai.
Kal­bin­ti tak­sis­tai svars­tė, kad pa­kė­lus pa­slau­gos kai­ną da­lis jų klien­tų per­sės į marš­ru­ti­nius au­to­bu­sus, ta­čiau dau­gu­ma tik­rai liks.

www.ukzinios.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24