Seimas spręs dėl žemės ūkio paskirties žemės pardavimo užsieniečiams

2013-05-20, 15:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Antradienį Seimas ketina svarstyti nutarimo projektą dėl žemės ūkio paskirties žemės pardavimo užsienio subjektams.

Jame ketinama pasiūlyti Lietuvos Vyriausybei ieškoti galimybių artimiausiu metu siekti Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo pakeitimo arba imtis kitų alternatyvių priemonių, kad draudimas parduoti žemės ūkio paskirties žemę užsienio subjektams nebūtų laikomas laisvo kapitalo judėjimo principų pažeidimu.

Tokį nutarimą Seimas ketina priimti "atsižvelgdamas į susidariusią realią galimybę iš naujo derėtis dėl ūkininkavimo sąlygų suvienodinimo visų Europos Sąjungos (ES) valstybių narių žemdirbiams".

Lietuvos žemdirbiai šių metų kovo 22 d. įvykusiame visuotiniame žemdirbių suvažiavime išreiškė kategorišką nuomonę pratęsti draudimą užsienio subjektams įsigyti žemės ūkio paskirties žemę Lietuvoje.

Nutarimą Seimas ketina priimti atsižvelgdamas ir į tai, kad Europos Parlamentas, siekdamas reformuoti Bendrąją žemės ūkio politiką, neplanuoja suvienodinti tiesioginių ES išmokų visoms ES valstybėms narėms ir Lietuvos žemdirbiai dėl to turės blogesnes konkurencines sąlygas, palyginti su kitomis ES valstybėmis narėmis.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24