Būstų renovacijos lyderiai – Vilnius ir Panevėžys

2011-07-20, 14:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A.-Kubilius-norint-gauti-mazesnes-saskaitas-uz-sildyma-reikia-renovuoti-busta_imagelargePasak Aplinkos ministro Gedimino Kazlausko, būstų renovacija šalyje vyksta pagal planą, šiais metais tikimasi apie 200 naujų dalyvių, o per šį pusmetį norą renovuoti būstus pareiškė 113 naujų daugiabučių bendrijų. „Mes šiek tiek pakoregavome klimato kaitos programos bendrąją sąmatą, kuri buvo patvirtinta 2011 metais. Joje atsirado 100 mln. Lt papildomai 15 proc. paramai daugiabučiams renovuoti“, – teigė G. Kazlauskas.

Gyventojai esą šią paramą galės gauti, jeigu bus pasiekiami atitinkami rezultatai. „Jei nepasiekiami – lieka galioti pirminė JESSICA programa ir visos paramos, kurios buvo numatytos būtent šioje programoje“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė ministras. Tačiau, anot jo, tikėtis, kad įvyks renovacijos sprogimas ir visi bėgs renovuotis būstų nereikėtų. „Bet reikėtų pasidžiaugti kad taip, kaip mes planavome, šiais metais JESSICOS programoje atsiras nemažiau kaip 200 naujų dalyvių. Manau, kad judame pagal grafiką, netgi viršijame“, – pasidžiaugė ministras.
G. Kazlauskas neatskleidė, kurie veiksmai ar sąlygos lėmė renovacijos apimčių augimą.
Esą iki šiol norą renovuotis pareiškė 113 naujų daugiabučių bendrijų. Pagal senąją programą yra apie 100 namų, kurie šiuo metu yra renovuojami ir bus užbaigti iki metų pabaigos.
„Lyderiai ten, kur administratoriai – buvusios ar esamos savivaldybių įmonės, jų suinteresuotumas kitoks. Vis dėlto pasigirti, kad labai aktyviai dalyvauja visi tie vadinami paskirtieji administratoriai, nedrįsčiau pasakyti“, – sakė G. Kazlauskas.
Renovacijos lyderiai esą buvo visą laiką – Vilnius ir Panevėžys. Pasak ministro, sukruto Birštonas, Druskininkai bei Raseiniai.
Iki 1993 m. statytų daugiabučių gyventojai šiuo metu gali pasinaudoti valstybine renovavimo programa, pagal kurią finansuojama 15% renovavimo išlaidų namo energetiniam efektyvumui didinti, o likusią reikiamų lėšų dalį galima pasiskolinti su fiksuotomis 3% palūkanomis.

Vytenis Radžiūnas
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24