Atsisakę renovuoti būstą gyventojai neteks būsto šildymo kompensacijų

2013-05-16, 17:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gyventojai, kurie atsisakys dalyvauti daugiabučio namo renovavime, palaipsniui neteks būsto šildymo kompensacijų.

Tai įteisino Seimas, 62 parlamentarams balsavus už, 2 - prieš ir 5 susilaikius, priėmęs Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisas.

Jeigu daugiabučio namo buto savininkas, kuris turi teisę į būsto šildymo išlaidų kompensaciją arba ją gauna, nedalyvavo susirinkime svarstant ir priimant sprendimą dėl daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projekto įgyvendinimo ir atsisakė dalyvauti įgyvendinant šį projektą, ateinantį šildymo sezoną jo bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam daugiabučio namo buto savininkui skiriama kompensuojama būsto šildymo išlaidų dalis mažinama 50 procentų, nuo kito šildymo sezono būsto šildymo išlaidų kompensacija neskiriama, iki bus įgyvendintas daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projektas, bet ne ilgiau kaip 3 metų šildymo sezonus, įskaitant atvejį, kai dėl šių asmenų veiksmų (neveikimo) daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projektas nebuvo pradėtas įgyvendinti.

Siekiant mažinti nepasiturinčių gyventojų ilgalaikę priklausomybę nuo piniginės socialinės paramos, skatinti integraciją į darbo rinką ir sumažinti piktnaudžiavimo pinigine socialine parama galimybes, patikslinta bendrai gyvenančių asmenų sąvoka, į šių asmenų sudėtį įtraukiant ir dirbančius nesusituokusius, savo vaikų neauginančius pilnamečius vaikus iki 24 metų, kurie mokosi, jei per mėnesį jų gaunamos pajamos yra mažesnės kaip 1 valstybės remiamų pajamų dydis.

Įstatyme nustatyti atvejai, kada savivaldybės administracija, teikdama piniginę socialinę paramą, galės tam tikrą laiką nutraukti pašalpos teikimą.

Įstatymas įsigalioja 2013 m. birželio 1 d. Iki to laiko Vyriausybė ar jos įgaliota institucija, savivaldybių institucijos turės priimti įgyvendinamuosius teisės aktus.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24