Turto fondas kratosi jam priklausančių darbų

2011-07-24, 08:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

709969Vidaus vandens kelių direkcija norėtų, pardavus nereikalingą turtą, papildyti valstybės biudžetą keliomis dešimtimis milijonų.
Tačiau turtą realizuoti turintis Turto fondas kratosi jam priklausančių darbų, esą kai kurie pardavimui skirti daiktai per smulkūs, praneša LTV „Panorama“.
Sunkmečiu Vyriausybė pavedė ministerijoms, kad tiesioginėms reikmėms nereikalingas turtas būtų parduotas, o gauti pinigai patektų į valstybės biudžetą. Vidaus vandenų kelių direkcija surado tokio turto už beveik 20 mln. litų ir ne pačio nereikalingiausio, tačiau esą ir tokio, kurį dar galima būtų naudoti. Tačiau turtą turintis parduoti Turto fondas kratosi kai kurių daiktų.


„Sunkiai pavyksta tai padaryti, kadangi jau į trejetą raštų Turto fondui, pradedant vasario mėnesiu ir iki dabar, kol kas aiškaus atsakymo negauname. Vyksta nereikalingas tampymasis ir nėra visiškai apibrėžtos situacijos“, – teigė Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius Gintautas Labanauskas.
Vandens kelių direkcija parduoti siūlo žemsiurbes, laivus, valtis, katerius, pontonus. Yra ir smulkesnių daiktų, kurių Turto fondas nenori pardavinėti per aukcionus ir pripažįsta neturintis tokių darbų patirties.
„Ne dėl to, kad bijome ar nenorime realizuoti, nors, aišku, iki šios dienos neturėjome tokios praktikos, tiesiog manome, kad įmonė daiktus galėtų pati susitvarkyti“, – sakė Valstybės turto fondo generalinė direktorė Aurelija Jakaitienė.
Vandens kelių direkcija sako galėtų ir pati parduoti smulkų nereikalingą turtą, bet vadovavosi galiojančiais teisės aktais, todėl ir kreipėsi į Turto fondą. Tačiau iš jo iki šiol negavo konkretaus atsakymo, ką jie, o ką patiems reiktų parduoti.
„Jei būtų aiškus atsakymas, kad mes, Turto fondas, nepriimsime šito, tada mes vėl kreiptumėmės į ministeriją, į savo valdybą ir prašytumėm priimti kitus sprendimus“, – kalbėjo G. Labanauskas.
Valstybės turto fondo vadovė pripažįsta, kad tarp įstaigų vyksta paprasčiausias biurokratinis susirašinėjimas, ir žada artimiausiu laiku spręsti šį nesusikalbėjimą.

Tomas Kavaliauskas, Jūratė Anilionytė
LTV „Panorama“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24