J. Neverovičius: energetinis saugumas - bendras Lietuvos ir Europos Komisijos prioritetas

2013-05-10, 09:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Energetinis saugumas - bendras Lietuvos ir Europos Komisijos (EK) prioritetas pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai metu, teigia energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

"Lietuvos ir EK bendradarbiavimas energetikos klausimais iki šiol klostėsi labai sėkmingai. Tikiu, kad jį tęsdami Lietuvos pirmininkavimo ES metu įgyvendinsime bendrus energetikos prioritetus, ypatingą dėmesį skiriant bendrai ES energetikos rinkai", - penktadienį po susitikimo su Lietuvoje viešinčiu ES energetikos komisaru Giunteriu Otingeriu (Guenther Oettinger) kalbėjo ministras.

Susitikimo metu buvo aptarti Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai, kuriems komisaras išreiškė tvirtą palaikymą, taip pat kalbėta apie pažangą įgyvendinant strateginius energetikos projektus.

Pagrindiniai Lietuvos pirmininkavimo prioritetai energetikoje - stiprinti ES energetinį saugumą ir konkurencingumą. To bus siekiama plėtojant energetikos infrastruktūrą ir integruojant energetikos sistemas, kuriant bendrąją ES vidaus energijos rinką ir stiprinant bendrosios energetikos politikos išorės dimensiją.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24