"Darbiečiai" siūlo patikslinti 2013 metų biudžetą

2013-05-10, 05:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

18 Seimo Darbo partijos frakcijos narių Seimui siūlo priimti nutarimą dėl 2013 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo patikslinimo, kuriame siūloma Vyriausybei padidinti asignavimus savivaldybėms ir policijai.

"Darbiečių" pateiktame nutarimo projekte siūloma Vyriausybei iki šių metų rugpjūčio 1 d. patikslinti Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymą ir pateikti Seimui. Taip pat siūloma atsižvelgti į Lietuvos savivaldybių asociacijos ir atskirų savivaldybių pateiktus paskaičiavimus ir padidinti joms asignavimus darbo užmokesčiui 2013 metams.

Nutarimo projekte, kurį Seimui ketvirtadienį pateikė parlamentarė Virginija Baltraitienė, siūloma padidinti 2013 metams asignavimus policijos veiklai (taip pat ir darbo užmokesčiui), kad policija galėtų deramai užtikrinti viešąją tvarką ir kitas jai pavestas funkcijas ir būtų sudarytos normalios darbo sąlygos.

Tokį nutarimą siūloma Seimui priimti, atsižvelgiant į valstybės ir savivaldybių ekonominės ir finansinės būklės pokyčius, kai dėl ypatingų aplinkybių jau 2013 m. pradžioje valstybės institucijose ir savivaldybėse susidarė finansinių sunkumų.

"Vyriausybei teikiant Seimui 2013 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą, dėl MMA didinimo nebuvo galimybės apskaičiuoti papildomų lėšų poreikio dirbantiems pagal darbo sutartis biudžetinėse įstaigose (kultūros darbuotojams, darželių auklėtojams bei jų padėjėjams, socialiniams darbuotojams bei kitiems), todėl savivaldybėse, tvirtinant 2013 metams biudžetus, susidarė lėšų trūkumas darbo užmokesčiui", - sakoma dokumento projekte.

Jame akcentuojama, jog savivaldybėse situacija metų pabaigoje dėl lėšų trūkumo gali būti grėsminga, nes valstybei laiku nebus sumokėti mokesčiai, savivaldybė laiku nesumokės atlyginimų bibliotekininkams, kultūros ir socialiniams bei kitų pareigybių darbuotojams ar laiku neatsiskaitydama už atliktus darbus įmonėms dėl lėšų stygiaus turės imti paskolas iš bankų, tačiau dėl ankstesnių įsiskolinimų bankuose negalės jų gauti.

"Darbiečiai" atkreipia dėmesį, kad policija šiuo metu dėl finansinių, materialinių bei žmogiškųjų išteklių trūkumo negali deramai atlikti savo pagrindinės pareigos - užtikrinti viešąją tvarką ir kitas jai pavestas funkcijas, nes 2013 m., palyginti su 2008 m., policijos biudžetas yra sumažėjęs 24,9 proc., t.y. apie 210 mln. litų, o pareigūnų skaičius - nuo 12731 tūkst. iki 9523 tūkst. Todėl, nutarimo projekto iniciatoriai mano, kad "kuo skubiau būtina spręsti susidariusią situaciją".

Projektui po pateikimo pritarė 63, prieš buvo 2, susilaikė 18 Seimo narių. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Biudžeto ir finansų komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data - gegužės 21 d.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24