Lietuvoje viešės energetikos komisaras G. Otingeris

2013-05-07, 05:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvoje viešės už energetiką atsakingas komisaras Giunteris Otingeris (Guenther Oettinger).

Per dviejų dienų vizitą - ketvirtadienį ir penktadienį - energetikos komisaras susitiks su Prezidente Dalia Grybauskaite, Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi, energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi bei Seimo nariais, Eltai patvirtino G. Otingerio biuras.

Be to, jis dalyvaus Vidurio Europos energetikos partnerių (CEEP) asociacijos konferencijoje "29+1".

"Vizito tikslas - pradėti ruoštis artėjančiam Lietuvos pirmininkavimui energetikos srityje ir pristatyti antrajai 2013 metų pusei numatytus Komisijos tikslus", - nurodė G. Otingerio atstovė spaudai Nikolė Bokstaler (Nicole Bockstaller).

Europos Komisija yra pasirengusi pritarti pirmininkausiančios ES narės prioritetams ir dėmesiui, kuris skiriamas energetikos klausimams: energetinio saugumo didinimui stiprinant energetikos infrastruktūrą ir integruojant energetikos sistemas, bendros ES energijos vidaus rinkos kūrimui ir ES bendros išorės energetikos politikos įgyvendinimui.

ES Komisijos narys, atsakingas už energetiką, G. Otingeris taip pat aptars 2013 metų gegužės 22 dienos Europos Vadovų Tarybos susitikimo tikslus, susijusius su energetika, pavyzdžiui, 2014 metais numatomą baigti ES energijos vidaus rinkos formavimą, investicijas į modernią energetikos infrastruktūrą ir tai, kaip ES politika gali padėti namų ūkiams ir pramonei, kai kyla energijos kaina.

Paskutinį kartą eurokomisaras Lietuvoje viešėjo pernai rugsėjį.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24