Kodėl pačiame sostinės centre nėra nei vandentiekio, nei nuotekų tinklų?

2015-12-17, 16:57
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vilniaus meras Remigijus Šimašius Vilniaus meras Remigijus Šimašius © BFL (Tomo Lukšio nuotr.)

„Prašau paaiškinti, kodėl pačiame sostinės centre, vos vienas kilometras nuo Aušros Vartų ir senamiesčio, nėra vandentiekio", - tokį klausimą Europos Parlamento narys Valdemar Tomaševski suformulavo rašte, išsiųstame Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorei.

Taip europarlamentaras siekia padėti Vilniaus mikrorajonų Liepkalnis, Markučiai ir kitų gyventojams ir jiems atstovaujančiai gyventojai Janinai Ozarovskajai. Vilnietė kreipėsi į Europos Parlamento narį, nes yra beprarandanti tikėjimą tuo, kad Vilniaus valdžia įvykdys pažadą ir Rasų seniūnijos namų gyventojams užtikrins galimybę prisijungti prie vandentiekio.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba, tarp kitko, LLRA frakcijos narių pastangomis, dar 2011 metais patvirtino Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialųjį planą. Šiame plane buvo numatyta, kad teritorija, kurioje yra nurodyti rajonai, įtraukta į specialiojo plano įgyvendinimo I etapą. Planas numatė šios ir aplinkinių gatvių gyventojų galimybę prisijungti prie vandentiekio ir nuotekų tinklų.

Apie šiuos ketinimus gyventojai buvo netgi informuoti raštu. Deja, į valdžią atėjus mero Remigijaus Šimašiaus liberalams, klausimas buvo užblokuotas.

Vilnietė Janina Ozarovskaja skundžiasi, kad šiuo metu vyksta tik susirašinėjimas su įvairiomis institucijomis, o darbai iš mirties taško nepajuda. Be to, gyventoją papiktino 2015 m. vasarą iš UAB „Vilniaus vandenys" gautas atsakymas. Už Vilniaus miesto vandentiekio bei nuotekų tinklus atsakinga bendrovė pranešė vilnietei, kad, išties, su projektu susiję dokumentai buvo su Vilniaus miesto savivaldybe suderinti, tačiau Geležinės gatvė juose nefigūruoja.

„Suprantu, kad Vilniaus miesto pakraštyje yra daug gyvenamųjų namų, kurie neturi nei vandentiekio, nei nuotekų, gyventojai vandenį ima iš vandens kolonėlių ir naudojasi lauko tualetais, bet prašau paaiškinti, kodėl pačiame sostinės centre, vos vienas kilometras nuo Aušros Vartų ir senamiesčio, nėra vandentiekio ir nuotekų tinklų, nors dar 2011 metais Geležinės gatvė buvo įtraukta į Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialiojo plano įgyvendinimo I etapą, o 2015 metais - jau ne?," – klausia europarlamentaras Valdemar Tomaševski.

EP narys taip pat paprašė informuoti, kada Vilniaus miesto savivaldybė Geležinės, Raguvos, Sukilėlių, Slėnio, Didžioji ir Ribiškių gatvėse įgyvendins Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialųjį planą, kuriam juk ES skiria finansavimą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24