Pradelstos skolos auga

2011-08-17, 11:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos gyventojų laiku nesumokėtos skolos per liepą išaugo 40 mln. litų. Pasak ekspertų, gyventojai labiau linkę laiku atsiskaityti už komunalines paslaugas, o daugiau problemų kyla su finansų įstaigoms.
Šiuo metu neapmokėtų sąskaitų ir skolų turi daugiau nei 220 tūkstančių gyventojų – maždaug tiek, kiek kartu sudėjus gyvena Šiauliuose ir Panevėžyje.


„Creditinfo Lietuva“ duomenimis, pradelstos gyventojų skolos liepą sudarė beveik 2,5 milijardo litų – per paskutinį mėnesį jos padidėjo 41 milijonu. Vidutinė vieno vyro pradelsta skola siekia beveik 4,5, o moters – beveik 3 vidutinius darbo užmokesčius.
Tačiau ekonomistai teigia, kad nors pradelstos gyventojų skolos auga, paskutinį pusmetį jos kiekvieną mėnesį didėja lėčiau. Be to, pastebima, kad jau penkis mėnesius iš eilės padengiama vis daugiau pradelstų skolų. Ekspertai sako, kad gyventojai stengiasi laiku sumokėti už telekomunikacijų paslaugas, elektrą ir skolos už šias paslaugas didėja nedaug arba mažėja.
Tačiau gyventojams ir toliau sunkiausia laiku įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus finansų įstaigoms. Per liepą išaugo gyventojų pradelstų skolų portfelis bankams, kredito unijoms, greitųjų kreditų, išperkamosios nuomos ir vartojimo kreditų įmonėms. Daugiausia mokėti paskolas vėluoja ar įsiskolina didžiųjų miestų gyventojai.

Aurelija Malakauskaitė
LTV naujienų tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24