Pradės dujų išgavimo bandymus

2011-08-17, 08:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lenkijos valstybės valdoma dujų kompanija „PGNiG“ pranešė, kad šį mėnesį pradės bandomuosius skalūno gręžimo darbus šiaurinėje šalies dalyje.
Kompanijos „PGNiG“ prezidentas Michalas Szubskis dienraščiui „Rzeczpospolita“ sakė, kad jis tikisi, jog dujų išgavimas pramonei prasidės 2012 metų vidury.


Savų gręžinių naudojimas padėtų Lenkijai sumažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos. Profesorius Stanislawas Nagy, Varšuvos mokslo ir technologijų universiteto geologas, laikraščiui tvirtino, kad nėra garantijos, jog dujų išgavimas iš gręžinių atsipirks ir bus pelningas. „Viskas priklausys nuo to, kiek atrasime dujų per bandymus“, – sako mokslininkas.
Didžiausio Europos skalūninių dujų telkinių panaudojimas sulaukė daugelio šalių dėmesio, skelbia Lenkijos radijas.
JAV Energetikos informacijos administracija balandį pateikė pranešimą, kuriame teigiama, kad Lenkija gali turėti didžiausią ir lengviausiai prieinamą skalūninių dujų telkinį visame žemyne.
Per šių metų vizitą į Varšuvą JAV prezidentas Barackas Obama sieks bendradarbiavimo su Lenkija išgaunant skalūnines dujas.
Tačiau dauguma Žaliųjų judėjimo aktyvistų yra sunerimę, jog dujų išgavimas gali būti žalingas aplinkai.
Žaliųjų judėjimo atstovas Jose Bove tikino, kad „dujų išgavimas paveiks dešimtis tūkstančių vietinių Lenkijos šeimų, jie bus priversti išsikelti toli nuo savo namų“.
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24