Respublikos Prezidentė suteikia malonę 10 asmenų

2013-04-01, 06:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vadovavo Malonės komisijos posėdžiui, kuriame svarstė 84 nuteistų asmenų prašymus.

Atsižvelgusi į Malonės komisijos patarimą, šalies vadovė malonę suteikė 10 asmenų.

3 asmenys atleidžiami nuo likusios laivės atėmimo bausmės, 5 - laisvės atėmimo bausmė sumažinta, 1 asmuo atleistas nuo arešto ir 1 asmuo atleistas nuo baudos.

Miglė Mačiulytė atleista nuo 90 parų arešto. Moteris viena augina mažametį vaiką.

72 metų Raisai Basalajevai dėl solidaus amžiaus dvejais metais sutrumpinta laisvės atėmimo bausmė.

Erenijus Jonikas atleistas nuo likusios laisvės atėmimo bausmės. Komisija atsižvelgė į nuteistojo sveikatos būklę ir didesnį nuolatinės sustiprintos medicininės priežiūros poreikį.

Ryčiui Juozūnui likusi laisvės atėmimo bausmė sumažinta 1 metais ir 6 mėnesiais. Malonė suteikta atsižvelgiant į nukentėjusio artimųjų sutikimą. Nuteistasis yra atlyginęs turtinę ir neturtinę žalą ir turi būsimo darbdavio patikinimą, kad išėjęs į laisvę bus priimtas į darbą.

Aneda Lukšienė (Skirutė) atleista nuo piniginės baudos. Moteris neturi darbo ir viena augina mažamečius vaikus.

Giedrius Baublys atleistas nuo likusios laisvės atėmimo bausmės. Nuteistasis, padaręs netyčinį nusikaltimą, yra atlikęs didžiąją dalį laisvės atėmimo bausmės.

Albertui Gabriui laisvės atėmimo bausmė sumažinta trejais metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į sudėtingą asmens sveikatos būklę ir į tai, kad nusikaltimas buvo išprovokuotas paties nukentėjusiojo.

Vaidotas Godvaišas atleistas nuo likusios laisvės atėmimo bausmės. Malonė buvo suteikta atsižvelgiant į itin silpną ir pataisos įstaigoje sparčiai blogėjančią jo sveikatos būklę.

Jonui Kuodžiui dėl garbaus amžiaus likusi laisvės atėmimo bausmė sumažinta dvejais metais.

Vaidui Siautilui įkalinimo bausmė sumažinta vieneriais metais. Malonės komisija atsižvelgė į buvusių darbdavių ir artimųjų teigiamą nuteistojo charakteristiką ir į faktą, kad sunkiai sergančiai senai motinai reikalinga globa.

Malonės gali prašyti visi Lietuvos ir kitų valstybių teismų nuteisti Lietuvos piliečiai. Prašančiajam malonės gali būti dovanota laisvė, sutrumpintas laisvės atėmimo laikas arba sumažinta kita teismo skirta bausmė.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausio ir Apeliacinio Teismų pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, Prezidentės patarėjai teisės klausimais.

www.president.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24