Už teisėjo vardo žeminimą V. Dovidaitis atleistas iš pareigų

2013-03-05, 08:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo, vadovaudamasi Konstitucija, Teismų įstatymu ir gavusi Teisėjų tarybos patarimą, už teisėjo vardo pažeminimą Vilniaus apygardos teismo teisėją ir šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką Viktorą Dovidaitį atleido iš užimamų pareigų.

Toks sprendimas priimtas valstybės vadovei ir Teisėjų tarybai įvertinus Specialiųjų tyrimų tarnybos ir prokurorų pateiktus duomenis, paaiškėjusius tiriant už teisėjo vardo pažeminimą atleisto buvusio Vilniaus apygardos teismo teisėjo Ryšardo Skirtuno kyšininkavimo bylą.

Nustatyta, kad V. Dovidaitis, pažeisdamas bylų skirstymo taisykles, patenkino R. Skirtuno prašymą paskirti jam apeliacine tvarka nagrinėti baudžiamąją bylą ir toleravo nederamą R. Skirtuno elgesį jam neatvykstant į darbą. V. Dovidaitis taip pat darė neteisėtą poveikį teisėjams nagrinėjant jo pažįstamo įtariamojo suėmimo pratęsimo klausimą.

Per trejus metus Prezidentė už teisėjo vardo pažeminimą atleido 13 teisėjų. Tai pirmas atvejis, kai už teisėjo vardo pažeminimą atleidžiamas vadovaujančias pareigas apygardos teisme einantis teisėjas.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24