Teisingumo ministerija skelbia viešą atranką į VRK narius

2013-03-03, 16:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Atsistatydinus Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariui Liutaurui Ulevičiui, Teisingumo ministerija skelbia viešą atranką šios komisijos nario laisvai vietai užimti.

Teisingumo ministras turi pasiūlyti dviejų asmenų kandidatūras, iš kurių Seime burtų kelių bus atrinktas vienas asmuo, kuris taps VRK nariu. Pretendentų į laisvą šios komisijos nario vietą kandidatūros Seimui turi būti pateiktos iki š.m. kovo 10 d.

Teisingumo ministerija viešą kandidatų atranką rengia siekdama daugiau atvirumo ir skaidrumo bei norėdama sudaryti galimybes atrankoje dalyvauti kuo platesniam asmenų ratui.

Pretendentai į Vyriausiosios rinkimų komisijos narius turi būti Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie pagal Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymą gali būti kandidatais į Lietuvos Respublikos Seimo narius, turi aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą bei ir per paskutinius trejus Seimo, Respublikos Prezidento, savivaldybių tarybų rinkimus arba referendumus nebuvo atleisti iš rinkimų ar referendumo komisijos už rinkimų ar Referendumo įstatymų pažeidimą.

Norintieji dalyvauti atrankoje į Vyriausiąją rinkimų komisiją asmenys turi Teisingumo ministerijai pateikti šiuos dokumentus:


prašymą teikti kandidatūrą į komisijos narius;

gyvenimo aprašymą;

motyvacinį laišką;

asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją;

aukštąjį teisinį išsilavinimą pagrindžiančio dokumento kopiją.

Dokumentus galima pateikti asmeniškai arba siųsti registruotu laišku, adresu Gedimino pr. 30, LT-01104 Vilnius, arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Dokumentai priimami iki 2013 m. kovo 7 d. (imtinai). Dokumentų, siunčiamų registruotu paštu, išsiuntimo žyma turi būti ne vėlesnė nei 2013 m. kovo 5 d.

Atrinkti kandidatai bus informuojami asmeniškai. Išsamesnė informacija tel. (8 5) 266 2962, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Kandidatams taip pat svarbu žinoti, kad komisijos nariai darbo Vyriausiojoje rinkimų komisijoje laikotarpiu turi sustabdyti savo narystę partijose ir negali dalyvauti jų veikloje, taip pat, kad šios pareigos nesuderinamos su pareigomis kitose rinkimų ar referendumo komisijose, su kandidato į Seimo narius, kandidato į Respublikos Prezidentus ir jo patikėtinio, kandidatų į savivaldybės tarybos narius bei jų atstovų, rinkimų ar referendumo stebėtojų statusu, taip pat su Lietuvos Respublikos piliečių iniciatyvinės grupės referendumui surengti nario statusu.

www.vrk.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24