J.Bernatonis susitiko su Moldovos teisingumo ministru

2013-02-09, 07:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teisingumo ministras J.Bernatonis susitiko su Vilniuje viešinčiu Moldovos Respublikos teisingumo ministru Olegu Efrimu ir jį lydinčia delegacija.

Ministrų susitikimo metu buvo aptartas abiejų valstybių bendradarbiavimas teisingumo srityje. Moldovos teisingumo ministras pristatė naujausius pokyčius šalies teisinio sektoriaus veikloje ir kalbėjo apie konkrečias bendradarbiavimo sritis 2013 metais, akcentuodamas Lietuvos pagalbą organizuojant mokymus ir patirties pasikeitimą tokiose srityse kaip korupcijos prevencijos priemonių taikymas teisingumo srityje, teismų reforma, teismų nepriklausomybės nuo vykdomosios valdžios užtikrinimas.

Lietuvos teisingumo ministras pažymėjo, kad mūsų šalis yra pasirengusi pasidalinti savo patirtimi šiose srityse.

Ministras J.Bernatonis svečiui papasakojo, kad kovos su korupcija ir jos prevencija srityje Lietuvoje priimtas Baudžiamojo kodekso papildymo įstatymas, kuriuo leidžiama plačiau taikyti turto konfiskavimą ir iš kaltininko paimti visą neteisėtai gautą turtą, patraukti baudžiamojon atsakomybėn tokį turtą įgijusius ar jo kilmę padėjusius nuslėpti asmenis.

Atsižvelgiant į tai, kad Moldovos teisingumo ministerija baigia rengti antikorupcinių įstatymų paketą bei į tai, kad ši šalis rengia baudžiamojo kodekso pakeitimus, siekdama įtraukti nuostatas dėl neteisėto praturtėjimo ir išplėstinės turto konfiskacijos, Lietuvoje galėtų būti organizuojami mokymai Moldovos prokurorams ir teisėjams šiuo klausimu. Ministras taip pat domėjosi Moldovos antikorupcinių įstatymų paketu bei valstybės atstovavimo teismuose sistema.

Pokalbio metu akcentuotos ES-Rytų partnerystės programos įgyvendinimo bei santykių stiprinimo su rytinėmis ES kaimynėmis galimybės, pristatytas pirmasis formalus Rytų partnerystės šalių teisingumo ir vidaus reikalų ministrų susitikimas, kuris vyks Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu. Susitikimo pabaigoje Moldovos teisingumo ministras pakvietė ministrą J.Bernatonį apsilankyti Moldovoje ir plačiau susipažinti su pertvarkomis vykdomomis teisingumo srityje.

„Galiu pasidžiaugti, kad mūsų pokalbis buvo labai turiningas. Tikiuosi, kad abiejų šalių teisingumo ministerijų bendradarbiavimas bus dar glaudesnis“, - sako teisingumo ministras J. Bernatonis.

www.tm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24