Teisėjų taryba kreipsis į Vyriausybę dėl lėšų skyrimo Ukmergės teismo darbuotojų sveikatos tyrimams ir naujo pastato statybai

2013-01-22, 07:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 21 d. vykusiame Teisėjų tarybos posėdyje nuspręsta kreiptis į Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl lėšų skyrimo Ukmergės rajono apylinkės teismo darbuotojų sveikatai patikrinti, naujam Ukmergės rajono apylinkės teismo pastatui statyti bei senam pastatui nukenksminti.

„Naujo teismo pastato statyba preliminariais paskaičiavimais kainuotų apie 6-8 mln. litų ir užtruktų trejus metus. Ukmergės rajono savivaldybės paskaičiavimais, kitų pastatų, į kuriuos siūloma perkelti teismą, renovacija ir pritaikymas teismo darbui kainuotų 4-6 mln. litų, tai, suprantama, neefektyvu ir nenaudinga.“, – teigia Teisėjų tarybos pirmininko pavaduotojas Egidijus Laužikas.
 
Dabartinio pastato demerkurizacija (nukenksminimas) užtruks iki 1,5 metų ir kainuos iki milijono litų. Ar pastatas bus tinkamas naudoti, bus aišku tik pabaigus visus nukenksminimo darbus ir atlikus pakartotinius tyrimus.
 
Teisėjų taryba šiandien svarstė ir laikinų teismo patalpų klausimą. Šiuo metu teismas dirba dvejose skirtingose patalpose – Ukmergės verslo ir turizmo centre bei Ukmergės rajono policijos komisariate. Ukmergės verslo ir turizmo centre teismui patalpos skirtos tik iki š. m. kovo 1 d.
 
„Įvertinus esamą situaciją pavyko susitarti su Ukmergės policijos komisariato vadovybe, kuri sutiko teismo darbui skirti daugiau patalpų. Policijos pareigūnai atlaisvins vieną pastato dalį, kuri bus pritaikyta teismo darbui. Čia bus įrengtas apsaugos reikalavimus atitinkantis bylų archyvas, sukurtos darbo vietos 26 teismo darbuotojams. Tokiomis sąlygomis teismas turėtų veikti tol, kol bus išspręstas klausimas dėl naujų nuolatinių jo patalpų.“, – pažymėjo E. Laužikas.
 
Ukmergės rajono apylinkės teismo klausimas vasario mėnesį bus pakartotinai svarstomas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete.

www.teismai.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24