Teisingumo ministras teikia savo siūlomus kandidatus į Vyriausiąją rinkimų komisiją

2012-12-04, 06:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius Seimo pirmininkui pateikė 8 kandidatūras asmenų, kuriuos siūlo į naujos kadencijos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narius.

Kandidatus ministras atsirinko iš sąrašo asmenų, kurie paskelbus viešą atranką pareiškė norą tapti šios komisijos nariais. Tokių buvo 36. Siekiant daugiau atvirumo bei norint sudaryti galimybes atrankoje dalyvauti kuo platesniam ratui pretendentų, atrankos procedūra buvo vieša.

Kandidatams buvo keliamas reikalavimas turėti aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą bei pateikti savo gyvenimo aprašymą ir trumpą motyvacijos laišką.

Iš teisingumo ministro pasirinkto aštuntuko burtų keliu į VRK narius bus atrinki keturi. Pretendentais siūlomi teisininkai Inga Milašiūtė, Sigitas Groblys, Justinas Žilinskas, Dalia Baležentė, Tautvydas Jakutis, Mindaugas Lankauskas, Inga Pakštienė ir Jurga Stungytė.

Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymą, šią komisiją 4 metams sudaro Seimas.

Kandidatus į VRK taip pat siūlo Lietuvos teisininkų draugija bei partijos, gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos narių pareigos nesuderinamos su pareigomis kitose rinkimų ar referendumo komisijose, taip pat su kandidato į Seimo narius, kandidato į Respublikos Prezidentus ir jo patikėtinio, kandidatų į savivaldybės tarybos narius bei jų atstovų, rinkimų ar referendumo stebėtojų statusu, taip pat su Lietuvos Respublikos piliečių iniciatyvinės grupės referendumui surengti nario statusu.

www.tm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24