Pasirašyta sutartis su Europos teisės akademija

2012-12-01, 12:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius ir Europos teisės akademijos (ERA) direktorius dr. Wolfgang Heusel pasirašė bendradarbiavimo sutartį tarp Lietuvos ir Vokietijoje įsikūrusios šios mokslo įstaigos.

Pasirašiusi šią sutartį, Lietuva tapo šios mokslo įstaigos globėja, o tai ypač svarbu rengiantis 2013 metų Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Taryboje.

Ši įstaiga rengia įvairius mokymus, konferencijas bei projektus specializuotomis ES teisės temomis, turi didelę patirtį, galinčią padėti tinkamai pasirengti pirmininkavimui ES Tarybai, prisidėti organizuojant kitais metais vyksiančius kai kuriuos renginius Lietuvoje.

Be ekspertinės paramos, narystė ERA yra naudinga ir finansiškai. Šios institucijos globėjai savo piliečiams gauna 40 proc. nuolaidą mokymams. ERA duomenimis, 2007–2011 m. jos organizuotose mokymuose dalyvavo 421 asmuo iš Lietuvos. Iš jų – 292 viešojo sektoriaus atstovai (teisėjai, prokurorai, valstybės tarnautojai ir pan.). Preliminarūs skaičiavimai rodo, kad, Lietuvai tapus ERA globėja ir nepakitus mokymuose dalyvaujančių žmonių skaičiui, dėl mokymams taikomos nuolaidos tai leis sutaupyti apie 75 tūkst. eurų, tame tarpe viešajam sektoriui – apie 36 tūkst. eurų.

Norint tapti Europos teisės akademijos globėju, būtina sumokėti vienkartinį 50 tūkst. eurų įnašą. Dalį šios sumos (20 tūkst. eurų) yra pasiruošusi sumokėti Teisėjų taryba, dar 3 tūkst. eurų skirtų Lietuvos advokatūra. Likusi lėšų dalis turės būti padengta per ketverius metus iš valstybės biudžeto lėšų, tačiau nėra jokių apribojimų šiuos mokėjimus atlikti anksčiau.

www.tm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24