Teismų procesai turi būti greiti ir kokybiški

2012-11-19, 15:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su naujos sudėties Teisėjų taryba aptarė galimybes, kaip tobulinti teismų darbą, spartinti bylų nagrinėjimą ir didinti visuomenės pasitikėjimą teismais.

„Ilgi bylų nagrinėjimo terminai pakerta žmonių pasitikėjimą teismais. Todėl teismų darbas turi būti organizuotas taip, kad bylos būtų nagrinėjamos greitai ir kokybiškai", - sako Prezidentė.

Šalies vadovės ir Teisėjų tarybos susitikime pabrėžta, kad teismai turi būti atviresni, teismų sprendimai pateikiami aiškiai ir suprantamai, didesnis dėmesys skiriamas teisėjų kvalifikacijai.

Teismų sistemos tobulinimas ir skaidrinimas - vienas svarbiausių Prezidentės prioritetų. Šalies vadovės iniciatyva sugriežtinta teisėjų atrankos ir vertinimo sistema, padidinti profesionalumo ir etikos reikalavimai, pradėtas periodinis teisėjų veiklos vertinimas. Per pastaruosius metus teismuose įdiegtos naujovės užtikrina objektyvesnį bylų skirstymą, skaidresnį ir spartesnį jų nagrinėjimą.

Naujai išrinktai Teisėjų tarybai šalies vadovė palinkėjo sėkmingo ir konstruktyvaus bendradarbiavimo. Teisėjų taryba yra svarbus teisėjų savivaldos instrumentas. Teisėjus Prezidentė skiria ir atleidžia Teisėjų tarybos patarimu.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24