Pasitikėjimas teismais - kiekvieno teisėjo rankose

2012-11-09, 10:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Visuotiniame teisėjų susirinkime. Kreipdamasi į šalies teisėjus Prezidentė pabrėžė, kad pasitikėjimas teisine sistema ir valstybe priklauso nuo pačių teisėjų kompetencijos, reputacijos ir žmogiškumo.

„Pastaruoju metu jau tapo įprasta girdėti frazę ,,lėtas teisingumas - blogas teisingumas". Tai griauna visuomenės pasitikėjimą ne tik teismais, bet ir valstybe. Šiandien galiojantys procesiniai įstatymai leidžia bylas spręsti greitai. Tereikia, kad teisėjai drąsiau naudotųsi jau suteiktomis teisėmis ir jautriau žvelgtų į žmonių lūkesčius laukiant teisingumo", - sako Prezidentė.

Šalies vadovė taip pat pabrėžė, kad pastarieji metai teismų sistemoje buvo didelių pokyčių metai - bendromis jėgomis buvo pakelta teisėjų profesionalumo ir etikos kartelė, įdiegtos naujovės objektyvesniam bylų skirstymui bei spartesniam jų nagrinėjimui užtikrinti, į teismų sistemą atėjo naujų žmonių.

Taip pat buvo sugriežtinta atsakomybė už teisėjų aplaidumą: padaugėjo drausmės bylų, buvo atleista daug teisėjo vardą pažeminusių asmenų, teismų savivaldos institucijos pradėjo veikti ne kaip savigynos organizacijos, o kaip reikli ir reali savivalda.

Prezidentė palinkėjo teisėjams valios padaryti viską, kad Lietuvos teismai įgytų daugiau žmonių pagarbos ir pasitikėjimo bei išsirinkti sąžiningai ir garbingai dirbsiančią Teisėjų tarybą. Visuotinis teisėjų susirinkimas vyksta kas ketverius metus. Šiuo metu šalyje yra 777 teisėjai, susirinkime jie išsirenka savo savivaldos instituciją - Teisėjų tarybą.

Teismų sistemos skaidrumas ir tobulinimas yra vienas svarbiausių Prezidentės prioritetų.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24