Neteisėtai įsigytus sklypus teks grąžinti

2012-04-12, 06:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu, bendrovė „Klasco“ valstybei turės grąžinti daugiau nei prieš 10 metų įsigytus sklypus uostamiesčio centre.

Už galimybę juos įsigyti bendrovė į miesto infrastruktūrą investavo beveik 9 mln. litų. Kas turėtų atlyginti šią žalą – neaišku, praneša LTV „Panorama“.

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė bendrovės „Klasco“ skundą ir paskelbė, kad prieš daugiau nei dešimtmetį Klaipėdos apskrities administracija beveik 3 hektarus žemės „Klasco“ pardavė neteisėtai. Anot prokurorų, žemė miesto istorinėje dalyje negali būti parduota.

„Buvo pažeistas konkrečiai Žemės reformos įstatymo 13 straipsnis, kuris reglamentuoja, kad žemės sklypai, patenkantys į miesto teritorijos dalį ir įrašyti į Kultūros paveldo registrą, negali būti privatizuoti“, – teigė Klaipėdos apygardos Civilinių bylų skyriaus prokurorė Laura Paulikienė.

Sklypų rinkos vertė šiandien – beveik 6,5 mln. litų. „Klasco“ už juos sumokėjo apie 2 mln. litų, juos bendrovei grąžinti įpareigota Nacionalinė žemės tarnyba.    

Tačiau už galimybę įsigyti minėtus sklypus, „Klasco“ į miesto infrastruktūrą investavo dar beveik 9 mln. litų. Už juos   įrengtos dvi sankryžos, tvarkytos gatvės. Kas turėtų atlyginti šią žalą – lieka neaišku.

„Šis klausimas teisme nebuvo sprendžiamas. Tai yra atskiros bylos dalykas, ir „Klasco“ turi tokią teisę, manydama, kad yra pažeisti jos interesai, kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo“, – sakė L. Paulikienė.

Uosto veiklos teismas neapribojo. Dalyje valstybei grąžintinos teritorijos stovi nauji sandėliai, todėl, pasak prokurorų, bendrovė ją galės nuomotis. „Klasco“ atstovai pranešė ketinantys išbandyti paskutinę galimybę – nutartį skųsti Aukščiausiajam teismui.

Asta Kažukauskienė
LTV „Panorama“

www.lvcom.eu

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24