Prokuratūra: teisti D. Kedį po mirties neleidžia įstatymai

2012-03-16, 07:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Generalinė prokuratūra aukštesniojo teismo prašo panaikinti Vilniaus miesto 1-os apylinkės teismo nutartį, kuria buvo konstatuota, kad ikiteisminis tyrimas dėl J. Furmanavičiaus ir V. Naruševičienės nužudymų buvo nutrauktas nepagrįstai.

Sprendimą, kad J. Furmanavičiaus ir V. Naruševičienės nužudymo byla buvo nutraukta nepagrįstai š. m. kovo 5 d., priėmė Vilniaus miesto 1-os apylinkės teismas, pagal D. Kedžio pusseserės Sonatos Žukauskienės skundą.

Prokurorai mano, kad apylinkės teismo nutartis panaikinti prokurorų nutarimus yra nepagrįsta ir naikintina. Prokurorų nuomone, apylinkės teismas nenurodė, kaip galėtų toliau vykti procesas ir kaip turi būti surašomas kaltinamasis aktas mirusiojo įtariamojo atžvilgiu. Tokios proceso tvarkos ir formos nenumato Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodeksas.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis vertinti prokurorus įpareigoja Baudžiamojo proceso kodeksas. Kad byloje buvo duomenų, leidžiančių manyti, jog D. Kedys galėjo padaryti įtarime nurodytas nusikalstamas veikas yra konstatavę ne tik prokurorai, tačiau ir tas pats Vilniaus miesto 1-os apylinkės teismas dar 2009 m. spalio 7 d. D. Kedžiui paskyręs kardomąją priemonę – suėmimą.

Kaip pranešama pranešime spaudai, ši kardomoji priemonė įtariamajam gali būti paskirta tik tuo atveju, kai yra pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad įtariamasis padarė nusikalstamą veiką.

Generalinės prokuratūros skundą nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24