Kur gyvens D. Kedžio dukra, spręs Klaipėdos teismas

2012-02-24, 15:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Bylą, kurioje Neringa Venckienė skundžia Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą vaiką grąžinti motinai, nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.

Taip nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas patenkinęs, N. Venckienės pareikštą nušalinimą Panevėžio apygardos teismui, kuris šią savaitę turėjo nagrinėti vaiko gyvenamosios vietos nustatymo bylą.

Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, vaiko gyvenamosios vietos nustatymo byla visuomenėje kelia didžiulį susidomėjimą, o N. Venckienė nepasitiki visais Panevėžio apygardos teismo teisėjais.  

„Todėl teismas mano, kad atsižvelgiant į teisingumo interesus, siekiant užkirsti kelią byloje nuolat kelti nepasitikėjimo teismu klausimą, pašalinti bet kokias prielaidas abejonėms dėl bylą nagrinėjančio teisėjo ir teismo nešališkumo, garantuoti teisės į tinkamą procesą užtikrinimą ir išvengti byloje dalyvaujančių asmenų ar visuomenės galimo nuolatinio Panevėžio apygardos teismo ir teisėjų darbo vertinimo kaip neobjektyvaus ir šališko, byla apeliacine tvarka perduotina nagrinėti kitam tos pačios pakopos teismui“, – teigiama teismo pranešime.  

Nušalinimą Panevėžio apygardos teismui N. Venckienė pareiškė vasario 21 dienos teismo posėdyje. Savo poziciją N. Venckienė argumentuoja tuo, kad vadinamoji pedofilijos byla 2010 metų gruodžio pabaigoje buvo perduota nagrinėti iš Panevėžio apygardos teismo Klaipėdos apygardos teismui.

Panevėžio apygardos teismo nesikreipimas į Lietuvos apeliacinį teismą dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo civilinės bylos perdavimo kitam teismui, anot jos, rodo teismo nenuoseklumą ir kelia abejones visų šio teismo teisėjų nešališkumu.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Dar praėjusių metų pabaigoje Kėdainių   rajono apylinkės teismas nutarė, kad mergaitė turi būti perduota motinai, tačiau vaikas iki šiol tebėra globėjos N. Venckienės namuose.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24