Spausdinti šį puslapį

Teismas priėmė nagrinėti FNTT vadovų skundus

2012-02-17, 10:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) vasario 15 dienos nutartimis priėmė nagrinėti Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado skundus vidaus reikalų ministerijai dėl ministro 2008-02-08 įsakymo panaikinimo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas vasario 14 d. gavo patikslintus V. Gailiaus ir V. Giržado skundus, kuriais prašoma panaikinti Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2012-02-08 įsakymo punkto dalį, kuria pavedama Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui atlikti jų pakartotinį asmens kandidatūros tikrinimą.

V. Giržadas taip pat prašo teismo panaikinti ir VRM ministro 2012-02-08 įsakymo dalį, kuria uždraudžiama jam jo kandidatūros pakartotinio tikrinimo metu dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, rašoma Vilniaus apygardos administracinio teismo pranešime spaudai.

Pareiškėjai savo skunduose pateikė prašymus taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – laikinai sustabdyti vidaus reikalų ministro 2012-02-08 įsakymo dalį, kuria pavedama Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui atlikti pakartotinius jų tikrinimus, o V. Giržadas savo skunde – ir tą Įsakymo punktą, kuriuo uždraudžiama jam jo kandidatūros pakartotinio tikrinimo metu dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, galiojimą iki bus teisme išnagrinėtas skundas ir priimtas sprendimas.

Pasak pareiškėjų, vidaus reikalų ministro priimtas administracinis aktas yra neteisėtas, nepagrįstas, pažeidžiantis jų konstitucines teises.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti