R. Palaitis pareiškė nepasitikėjimą FNTT vadovo pavaduotoju V. Giržadu

2012-02-09, 05:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pareiškė nepasitikėjimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotoju Vytautu Giržadu.

Šis pareigūnas buvo du kartus tikrintas melo detektoriumi ir rezultatai jam buvo nepalankūs. Ar V. Giržadas tinka toliau eiti pareigas, spręs FNTT vadovas Vitalijus Gailius.

Prieš kelias dienas FNTT bažnyčioje iškilmingai minėjo savo 15 metų sukaktį. Sveikinimus ir pagyrimus už gerą darbą priiminėjo tarnybos vadovybė. Tačiau jau tada iškilmes temdė sklandančios kalbos apie abiejų vadovų tikrinimą melo detektoriumi ir susvyravęs vidaus reikalų ministro pasitikėjimas tarnybos vadovais.

Nepraėjus nė savaitei po iškilmių FNTT direktoriaus pavaduotojo Vytauto Giržado karjera pakimba ant plauko. Jis antrą kartą buvo tikrintas melo detektoriumi.

„Antrojo tyrimo, kaip ir pirmojo, rezultatai nebuvo palankūs Vytautui Giržadui ir aš pagrįstai reiškiu nepasitikėjimą juo“, – sakė R. Palaitis.

39-erių V. Giržadas FNTT direktoriaus pavaduotoju dirba nuo praėjusių metų rugsėjo. Iki tol jis vadovavo Kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriui.

Kodėl jis buvo tikrintas melo detektoriumi, neatskleidžiama, nes tai esą susiję su valstybės paslaptimi.

Neoficialiomis žiniomis, tai gali būti susiję su informacijos nutekinimu.

Ar V. Giržadas liks tarnyboje, paaiškės artimiausiu metu.

Pagal poligrafo naudojimo įstatymą, jei asmens tyrimo išvada neigiama, jam gali būti panaikinamas leidimas dirbti su slapta informacija.

„Aš manau, kad FNTT vadovai turėtų įvertinti situaciją kaip statutiniai pareigūnai ir prisiimti atsakomybę“, – sakė R. Palaitis.

Su FNTT direktoriumi Vitalijumi Gailiumi LTV „Panoramai“ susisiekti nepavyko. Jau anskčiau vidaus reikalų ministras teigė, kad šis generolas taip pat buvo tikrintas melo detektoriumi. Jo tyrimo rezultatai neskelbiami.

Palaitis, FNTT, Nepasitikėjimas

Reda Gilytė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24